Dacă vă pasă, urmaţi-mă!

 Având în vedere feedback-ul pe care l-am avut după lansarea postării anterioare, am luat decizia de a condiţiona accesul la anumite articole ale mele.

După îndelungi discuţii cu specialiştii care mă consiliază în ale internetului, am ajuns la o soluţie, cred eu, simplă. Vă dau mai jos detaliile:

         Preţul unui articol va fi 10 lei pentru România. Pentru diasporă: 2,5 euro.

         Voi posta pe blog titlul articolului, câteva fraze şi conturile în lei, respectiv euro.

         Cei care vor transfera în unul din conturi suma respectivă sunt rugaţi ca la – Motivul plăţii – să scrie adresa de email şi titlul articolului/articolelor pentru care au făcut plata.

         După ce voi avea confirmarea plăţii le voi trimite pe mail articolul/articolele respective.

         Articolele vor apare în fiecare vineri.

Mi se pare o modalitate simplă şi uşor de pus în practică. Se poate plăti direct din faţa calculatorului, nu?

Mai există, în afară de ce am prezentat în precedentul articol, multe motive pentru care fac asta. Motive pe care nu vi le-am dezvăluit până acum. Nu vreau să par, în ochii voştri, prefăcut, hapsân, arogant sau să vi se pară că doresc să profit de simpatia voastră. Tocmai de aceea vă spun acum următoarele:

*   Banii pe care îi voi aduna, indiferent de numărul lor, vor fi folosiţi în două direcţii. O parte, cea mai mare, va merge către Dispensarul SF, cu speranţa că vom putea ajuta anumite cazuri cu adevărat sociale, pentru că eu cunosc foarte bine situaţiile în care chiar se impune ajutorul. O altă parte va merge către CIL, cu speranţa că vom strânge, în timp, o sumă care să ne poată permite să publicăm cărţi, să dăm o şansă tinerilor autori. Deci, dragi cititori, nu fac avere din scris, nu folosesc aceste sume în interes personal ( îmi plătesc singur facturile, ţigările şi sticlele de cola ).

Prin această acţiune chiar vreau să mă pun în folosul comunităţii, chiar vreau să dăruiesc ceva celor de care am grijă, chiar vreau să pot ajuta, chiar vreau să pot promova, alături de colegii de la CIL, tineri autori. Pentru mine ar fi ceva extraordinar să ştiu că prin ceea ce scriu reuşesc să aduc bucurii şi zâmbete pe feţele celor care sunt obişnuiţi numai cu lipsurile şi suferinţa. Prin acţiunea asta demonstrez tuturor că îmi pasă de oamenii pe care îi văd zilnic. Demonstrez că scrisul, cititul, cultura în general nu au fost învinse de vremurile astea nebune şi de alienaţia în care trăim.

Şi dacă un autor, alături de cititorii lui, poate aduce o alinare, o fărâmă de afecţiune, o masă caldă, o haină, un medicament unui copil, unui bunic sau unei bunici rămaşi singuri pe lume, înseamnă că acel autor şi acei cititori nu au trăit degeaba. Nu s-au complăcut în nepăsare, nu şi-au îngheţat sufletele şi, cel mai important, nu au uitat că o mână întinsă către o fiinţă aflată în dificultate înseamnă nici mai mult nici mai puţin decât VIAŢĂ.

Mă vând prea ieftin sau prea uşor? Se poate. Dar fac asta pentru că eu cred cu tărie că pot da un exemplu, pot fi un deschizător de drumuri, pot alina suferinţele celor care, de obicei, nu mai au nici o speranţă. Dacă vă pasă, haideţi să strângem rândurile. Cumpăraţi-mă! Astfel veţi face un bine cuiva.

6 păreri la “Dacă vă pasă, urmaţi-mă!

 1. teo

  Ca pret per articol, mi se pare cam mare. Plus faptul ca si banca mai percepe niste comisioane. Dar ca sponsorizare, ideea e valabila. De cateva ori pe an. Cam astea presupun ca vor fi citirile per adresa de mail.

  Răspunde
   1. teo

    Si tot din cauza comisioanelor bancare, as propune un fel de abonament. De exemplu, as prefera sa platesc o singura data 100 de lei. Comisionul ar fi de 3 lei, in loc de 30, cat ar fi daca as plati articol de articol.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *