jpg

Lehamitea şi vaccinul.

De ce să mai latru ca prostul peste tot? Asta înseamnă expunere şi, mai devreme sau mai târziu, voi plăti un anumit preţ. Pentru ce? Pentru vorbe în vânt? Pentru aprobarea unora sau înjurăturile altora? Pentru ca toţi să se întoarcă apoi frumos în areactivitatea care le guvernează viaţa?

Nu mulţumesc! Nu mai vreau. Nu mai am nervi. Nu mai am motivaţie. Nu mai am speranţă. Deja plătesc la comun, la pauşal, preţul nepăsării tuturor. Am ajuns în situaţia în care individul, omul, nu mai contează. Să spunem că nu-ţi convine ceva. Şi exemple sunt multiple. Că dai cu maşina în aceleaşi gropi de câteva luni. Că nu ai apă caldă. Mă rog, în cazul în care foloseşti. Că nu ai căldură. Că nu-ţi merge cardul de sănătate şi stai pe la cozi pe la spitale, cabinete medicale sau tot felul de instituţii ale statului. Că sunt trimişi în străinătate nu ştiu câţi arşi în spelunci, dar copilul tău moare de leucemie că tu nu ai bani de tratament. Că apar bolizi de zeci de mii de euro pe străzi, conduşi de tot felul de amazoane care nu au muncit o zi în viaţa lor. Asta în timp ce tu te trezeşti cu noaptea-n cap să mergi la serviciu. Cu autobuzul. Iarna. Că ai mai multe drepturi ca asistat decât ca angajator sau patron de firmă. Că se interzice fumatul peste tot. De parcă alcoolul aduce numai sănătate. Că eşti tu, fumător, discriminat nu interesează pe nimeni. Că deşi sunt interzise e plin de căruţe prin oraş, care aduc tot felul de cetăţeni să scormonească prin gunoaie. Cu copii mici după ei. Dar, nah, instituţiile statului nu se autosesizează în cazuri din astea. Că unul care munceşte ţine în spate alţi şapte. Că doar la medic plicul e considerat şpagă. În rest pula. La nea Caisă care vine să-ţi schimbe un robinet i se cuvin banii fără chitanţă, nu? Aia nu e şpagă. E pentru sufletul morţilor. Că nu e un loc de parcare prin orasul ăsta supraaglomerat şi absolut niciun plan de remediere a situaţiei. Însă amenzi iei cu grămada. Că plăteşti o viaţă la un sistem de pensii pentru ca la bătrâneţe să iei doar un mare şut în cur. Şi multe alte „minunăţii” ale vieţii moderne în România.

Îţi faci nervi, da? Te frustrează. Te macină. Te afectează. Îţi influenţează modul de viaţă. Îţi dictează chiar un anumit comportament multitudinea asta de nedreptăţi pe care o vezi zilnic. Aşa şi? Ce faci? Cum îţi manifeşti tu nemulţumirea? Ragi un pic pe facebook. Bei câteva beri. Tragi câteva cruci. Şi? Ce mai faci? Ţi-o sugi singur, corect? De ce? Din cauza nepăsării din jur. Toţi constată. Sunt de acord cu tine. Apoi se întorc la mentalităţile lor de „descurcăreţi”. Şi uite aşa îţi dai seama uşor uşor că eşti singur în toţi nervii ăştia ai tăi. Nervi care îţi aduc un mare consum. Respiraţia ţi se accelerează. Suprarenalele încep producţia de adrenalina în exces. Ba mai face şi tiroida ca toţi dracii. Ţi se usucă gura. Te ia cu palpitaţii şi leşin. Te stingi dracului de oftică. Îţi fuţi viaţa inutil. Pentru nimic. Ba mai sunt unii care te şi înjură pentru asta. Şi atunci nu mai bine te prefaci şi tu ca toţi ceilalţi că nu vezi? Nu mai bine îţi pui casca de cosmonaut şi îţi bagi picioarele? Nu mai bine te protejezi?

Ăia care se cred mari valori, ăia deştepţi şi curajoşi, intelectualii plini de bun simţ şi viziune, altruiştii, pricepuţii, specialiştii, geniile, marii oameni de stat pe care nu-i vede nimeni, toţi ăştia unde sunt? Că numai de valori aud vorbindu-se în jurul meu. De ce toate minţile astea luminate preferă doar aerul ftizic al bibliotecilor? De ce preferă să fie eclipsaţi de silicoane? Oare nu cumva din cauză că lehamitea e contagioasă? Plm! Şi credeam că m-am vaccinat. Se pare că au dreptate gospodinele care spun că vaccinurile nu e bune.

O părere la “Lehamitea şi vaccinul.

  1. adriana

    Domn’ doctor,credeti ca numai in Romania iti vine sa iei lumea in cap? Ca tu tragi ca boul zi si noapte si platesti somajul ,RCA;RSI,etc.. la toti puturosii care nici macar nu-si misca fundul sa-si caute de lucru? Ca sistemul e de cacat si ca doi trag si zece profita? Nu,domn’ doctor peste tot este un mare rahat. Ca sunt batrani care au cheltuieli duble peste an decat pensia lor amarata si cu toate astea au impozit ,pe casa,pe teren si pe castig?Care castig? Pensia aia de 700 de euro si ca sa platesti o casa de batrani costa 1800.Iata deci,ca guvernantii nostri toti sunt corupti si li se falfaie de prostime. Recunosc insa ,ca avem un sistem sanitar bun,dar platim asigurarea de ne ustura pielea ca de! trebuie sa platim si pentru cei ce freaca menta.
    Va urez tot curajul din lume,

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *