jpg

Vaccinaţi dracului copiii!!!

Mai tare ca prefăcuţii mă enervează oamenii care se pricep la orice. Nu contează că e vorba de politică, de fotbal, de mecanică auto, de internet, de medicină, de agricultură. Nu! Ei se pricep. Şi emit nişte inepţii monstruoase. Mai periculos este faptul că de multe ori se găsesc prostani mai mari ca ei, care-i ascultă. Şi chiar pun în practică teoriile lor de căcat. Şi mai periculoasă devine situaţia atunci când un aşa zis expert în unul din domeniile menţionate emite aceleaşi elucubraţii. Atunci să vezi apă la moară. Atunci să vezi cum li se umflă tuturor deşteptăciunea în capul ăla sec. Să vezi cu ce aroganţă îţi aruncă argumente de genul „am citit pe net” sau „a spus nu ştiu ce moş sau babă senilă la televizor”. Şi se aşteaptă ca tu să te raliezi la părerea lor. Şi atunci când nu o faci te cataloghează drept ignorant.

Am avut numeroase discuţii cu tot felul de oameni despre un capitol sensibil acum, în opinia mămicilor facebuciste şi nu numai. Capitolul se numeşte vaccinarea copiilor. Ca de obicei, în vremurile astea caracterizate prin neîncredere în halatul alb, am avut multe contre. Mi s-au băgat în faţă tot felul de opinii, tot felul de teorii ale conspiraţiei, tot felul de cărţi scrise de tot felul de medici. Mi s-au dat tot felul de exemple. Pe care, după cum bine ştiţi, mă piş cu un jet viguros şi neîntrerupt, deoarece subsemnatul nu suferă de boli de prostată.

Pentru toţi oligofrenii, pentru toţi ăştia care au drepturi, dar obligaţii nu, pentru toţi nevroticii care au pretenţia ca medicul să le explice fiecare gest de sute de ori, pentru mămicile inconştiente, pentru colegii semidocţi, pentru fanaticii religioşi, pentru debilii care cred că fac facultate de medicină pe net, pentru toţi aceştia am un îndemn: citiţi dracului ce vă scriu eu mai jos şi nu-mi mai vomitaţi argumente de tot rahatul că vă iau la palme.

După cum ştie orice bou, fiinţa umană este supusă zilnic la tot felul de agresiuni. Că vorbim de stress, că vorbim de poluare sau de radiaţii, că vorbim de bacterii, virusuri, ciuperci, prioni, paraziţi şi alte asemenea mizerii, rezultatul final al acţiunii lor asupra organismului este agresiunea. Din fericire, Dumnezeu sau Natura a dotat omul cu mecanisme de apărare, care constituie sistemul imunitar. Acest sistem imunitar luptă în fiecare zi pentru a ne menţine în stare de funcţionare, în stare de sănătate. Cum nu vreau să fac din această postare o lucrare ştiinţifică, vă spun doar atât: sistemul imunitar recunoaşte self-ul, ceea ce aparţine organismului şi non-selful, ceea ce nu aparţine organismului. Cum o face? E complicat, dar uluitor de eficient. În momentul în care un non-self pătrunde în organism acest sistem va lupta pentru a-l înlătura. Asta e la nivel simplist. Vă mai spun că toate chestiile astea sunt condiţionate, cum altfel?, genetic. Mecanismele sunt foarte complexe, reglajele sunt foarte fine. Imunologia este o disciplină extraordinar de frumoasă. Cercetările în această ramură aduc oră de oră date noi. Eu unul sunt convins că voi prinde chiar în timpul vieţii mele momentul în care se va descoperi leacul pentru cancer. Nu-mi permit să mor până nu trăiesc asta. Pe bune. Asta e una dintre cele două mari dorinţe ale mele. Cealaltă e să ajung în spaţiu.

În fine. Deviez. Vreau să vă spun, tot la nivel simplist, tocmai pentru a înţelege toată lumea, că prin vaccinare se ajută sistemul imunitar. Tot prin vaccinare s-au eradicat anumite boli. Variola ar fi unul dintre numeroasele exemple. În fiecare ţară există o schemă naţională de vaccinări. Schemă gratuită şi, după părerea mea, obligatorie. Pe lângă asta mai există anumite vaccinuri opţionale pe care părinţii, dacă şi le permit, le pot face copiilor.

Mi se spune că schema naţională de vaccinare cuprinde cam 29 de vaccinuri şi că sunt prea multe. Mi se spune că aceste vaccinuri reprezintă şi ele o agresiune pentru sistemul imunitar încă imatur al copilului. De acord. Este o „agresiune”. Numai că nu este nocivă iar, pentru cei care ştiu, pentru iniţiaţi, sistemul imunitar al sugarului e departe de a fi imatur. În urma acestei „agresiuni” organismul copilului e forţat să producă anticorpi, care îl vor ajuta să nu contacteze boala respectivă. Mai bine îi faci vaccinul antipoliomielitic decât să-ţi rămână copilul paralizat, nu? Mai bine îi faci copilului vaccinul antihepatitic decât să facă o hepatită B şi apoi ciroză sau cancer hepatic, nu? Mai bine îi faci un vaccin antitetanic decât să moară de tetanos, nu? Nu mai spun de difetrie, de tuse convulsivă, de meningită, de pneumonie.

Mi se spune că treaba asta cu vaccinarea e o mare vrăjeală, că în spatele ei stau interesele unor companii farmaceutice. Se poate. Nu uitaţi însă, dragi ignoranţi, că scopul final al oricarei munci este banul. Nimeni nu investeşte în cercetare, nimeni nu pierde nopţi, nu-şi sacrifică viaţa personală doar pentru binele comunităţii sau pentru un mulţumesc sau, mai probabil, pentru un picior în cur, tot din partea comunităţii, când îmbătrâneşte şi nu mai este bun de tăvăleală. Totul e legat de bani pe lumea asta. Îmi veţi obiecta că sănătatea ar trebui să fie gratis. O pulă. Mâncarea nu ar trebui nu ar trebui să fie şi ea tot gratis? Că doar nu poţi trăi fără. Nişte băieţi supradotaţi lucrează în cercetare. Studiază tot felul de chestii. Fac progrese majore în imunologie. Şi lansează pe piaţă un vaccin pentru nu ştiu ce boală. Normal că ăla costă. Din fericire, statul nostru, după ce le plăteşte, încă îşi mai permite să distribuie aceste vaccinuri gratuit. Şi voi faceţi mofturi. Ia să vă pună să le plătiţi, ca în unele ţări. Când îţi va cere medicul la cabinet 50 de euro pentru vaccin să vezi atunci cum va fi.

Mi se spune că vaccinarea dă anumite complicaţii, anumite reacţii adverse, uneori chiar moartea subită a sugarului. De acord. Orice substanţă străină, introdusă în corp, are potenţialul ăsta. Poţi să faci o injecţie cu banalul diclofenac sau piafen şi să faci şoc anafilactic. Şi să crăpi în câteva minute, uneori chiar cu asistenţă medicală lângă tine. Aici e o chestie de raport între risc şi beneficii. Şi apoi, reacţiile postvaccinale severe au o probabilitate mică. De multe ori copilul face doar un pic de febră şi o uşoară tumefacţie la locul injectării. Beneficiile în schimb sunt majore.

Mi se spune că vaccinurile sunt toxice deoarece conţin mici cantităţi de mercur. Şi că, în timp, copilul poate face boli autoimune, alergii, cancere şi alte asemenea morbidităţi. Gândiţi-vă un pic. Câte căcaturi toxice, pline de E-uri, mâncaţi zilnic? Cât aer poluat şi infestat respiraţi în fiecare clipă? Astea nu sunt toxice? Cât fum inhalaţi zilnic? Ăla nu e toxic? Câte radiaţii primiţi în muie în fiecare secundă? Alea sunt inofensive, nu? Dragi oligofreni, orice boală are o etiologie plurifactorială. Nu s-a demonstrat până acum vreo legătură directă între vaccinare şi cancer. Ca să apară o boală trebuie să acţioneze un cumul de factori peste o susceptibilitate genetică. Uitaţi, gena astmului se numeşte ADAM 33. Ai gena asta, faci astm la un moment dat în viaţă, indiferent dacă mă-ta te-a vaccinat sau nu. Şi ăsta e doar un exemplu. Mămicilor cu tanga între buci, bebeluşul vostru, rodul „iubirii” voastre, are şanse mai mari să facă alergii dacă îl hrăniţi cu formule de lapte praf sau dacă îi diversificaţi alimentaţia prea repede decât dacă îl vaccinaţi. Folosiţi-vă mamelele pentru a alăpta puiul vostru, nu pentru a vi le expune aiurea, că oricum ajungeţi cu ele până la genunchi. Lăsaţi formulele, chiar hipoalergene, că sunt de tot căcatul. Laptele cel mai bun pentru copil e laptele de mamă. Indiferent de ambalaj. Aşa că, încă din timpul sarcinii, pregătiţi-vă mameloanele pentru supt. E foarte important aspectul ăsta.Şi alimentaţi copilul corect, până la 6 luni, exclusiv cu laptele vostru. Nu mai daţi aiurea, de la 4 luni, piureuri de fructe din comerţ. Şi vă miraţi apoi că odrasla are tot felul de probleme. Pentru care, cum altfel?, vinovaţi sunt medicii şi vaccinurile, nu?

Sunt multe de spus. Eu cred că părinţii care refuză vaccinarea sunt nişte idioţi. Iar doctorii care încurajează chestia asta sunt cei mai mari criminali. Au curajul să se joace cu sănătatea copilului. Şi va veni vremea cand îşi vor înscrie odrasla la grădiniţă. Şi le va trebui aviz epidemiologic. Sau va vrea copilul să lucreze în America sau Australia. Acolo nu intri fără să faci dovada vaccinărilor din copilărie. Credeţi că ăia se uită la mofturile şi drepturile voastre de toată pula? Nop. Şi uite aşa îi refuzaţi copilului şansa de a avea un viitor într-o ţară normală. Sau va merge copilul, după ce va mai creşte, la futut. Şi va lua o hepatită B. Şi va face cancer hepatic din cauza voastră, că aţi fost boi şi nu aţi vrut să-l vaccinaţi. Sau fetiţa voastră va lua virusul papiloma. Şi va face cancer de col uterin. Şi vă crăpa în chinuri, că aşa aţi învăţat-o voi, că vaccinurile nu sunt bune. Sau se va înţepa la joacă într-un cui ruginit. Şi va face tetanos. Şi vă crăpa tot în chinuri, că aţi fost voi „deştepţi”. Eu cred că ăştia care refuză vaccinarea, dacă fac vreo boală, care ar fi putut fi prevenită prin vaccinare, ar trebui să plătească spitalizarea complet. Exact ca iubitorii de javre vagaboande, care vin desfiguraţi de ele la spital. Şi mai cred că, în materie de sănătate, medicii ar trebui să decidă, nu părinţii. Adică vaccinarea să fie obligatorie. Nu ai venit cu copilul la vaccin, ia de aici amendă. Nu ai venit nici a doua oară, ia de aici pârnaie oleacă. Eu personal, nu înscriu pe listele cabinetului copii ai căror părinţi refuză vaccinurile. Că nu vreau să fiu complice la asasinarea lor la un moment dat. Nu vă jucaţi cu viitorul copiilor, voi ăştia care nu ştiţi cum vă cheamă cu buletinul în mână, dar vă pricepeţi mai bine ca medicii. Prostia se plăteşte, dar, ştiţi ceva?, să plătiţi voi, nu copiii voştri, care nu au nici o vină că voi sunteţi idioţi.

Nu aveţi încredere în medici? Staţi dracului acasă şi nu mai rupeţi uşile spitalelor sau cabinetelor. Să vă vindece Sfânta Treime. Nu aveţi încredere în vaccinare? Asumaţi-vă riscul să vă crape odrasla. Sau să rămână infirmă. De boi ce sunteţi.

Eu de 14 ani vaccinez copii la cabinet. Şi nu am observat nici o reacţie pe termen lung. Am copii sănătoşi. În fiecare an fac în medie 3-4 sute de vaccinuri antigripale. Şi am bătrâni, am bolnavi cronici, am adulţi, am colectivităţi de copii, care nu au făcut gripă în nici un sezon. Ce dracu? Eu nu vă spun vrăjeli. Nu vă mint. Că nu am nici un interes. Nu mă plăteşte nici o companie farmaceutică. Vă spun din experienţă, vă spun din miile de pagini de imunologie citite: Vaccinaţi dracului copiii!!!

Precizez că aprob doar comentarii provaccinare. Pe cele contra mă piş, ca şi pe cei care le emit. Deci nu mă futeţi la cap inutil, voi ăştia „deştepţi”.

167 de păreri la “Vaccinaţi dracului copiii!!!

  1. doctore

   nu mai sterge mesajele mele dle vindecator ! daca nu esthi de acord cu comentariile noastre si le stergi atunci stergeti dracului si blogul asta !

   Răspunde
   1. Vindecatorul

    Am precizat la finalul articolului ce fac cu comentariile care nu-mi plac. Ce e asa greu de inteles? E blogul meu personal, nu vreo democratie. Nu va convine, schimbati canalul. E simplu.

    Răspunde
    1. geo2001

     Un limbaj vulgar dar, romani asta prinde. Totusi, ca medic, nu va puneti intrebarea ca apar prea multe remedii minune efemere? Tratamente despre care nu se stiu implicatiile pe termen lung. Cazurile le stiti mai bine decat noi. Trebuie sa ne intelegeti si pe noi, astia profanii, ca suntem ca virgina inaintea faptului : o hi sau o nu hi bine? Bine… de aici exclud categoria „crede si nu cerceta”. Majoritatea lor nici nu vor vedea vreodata un calculator sau un blog

     Răspunde
     1. Maria

      De acord, limbajul e de o violenta barbară. Dar daca ati fi avut in fata un articol numit” Vă rugăm politicos să vă vaccinati copiii” l-ati mai fi citit? Sau ati fi exclat ceva cu referire la slit si ati fi trecut mai departe? Acum 30 de ani erau in fiecare clasa cate 3-4 cazuri de hepatită B. Ne duceam cu parintii speriati sa dam probe de urina ( nu am sa uit borcanele de iaurt pline cu urina rosie, rânduite cuminte ca în vitrina) si daca ne recomanda cineva ne făceam doza de gamaglobulina fără să crâcnim. Care e acum numărul cazurilor de îmbolnăviri la copiii cu hepatită B?

   2. viorelmihai

    Incep sa inteleg: pe blog, dialogam cu scriitorul, doctorul a ramas la cabinet. Dar oare stie ce scrieti pe blog in numele lui? Am observat ca ati raspuns preponderent doar la comentariile care faceau referire la stilul literar si limbajul articolului. Nu am reusit sa observ nimic din cele peste 10.000 de pagini de imunologie citite de doctorul din cabinet. Poate il invitati si la sectiunea de comentarii pentru cateva mostre de „elitism medical”.

    Răspunde
    1. Vindecatorul

     :) doctorul si scriitorul sunt aceeasi persoana, stimate domn. Cum sa va invat sa scrieti in imunologie cand dvs si altii ca dvs nu stiti alfabetul? Mie mi-a trebuit un an sa invat notiunile de baza. Citit 2 ore pe zi. Nu e scopul meu sa va conving de ceva ce dvs nu puteti intelege. Uitati, ca sa imi demonstrati ca aveti o oarecare ambitie sa va puneti mintea la contributie, va rog, daca puteti sa studiati din mai multe surse relatia dintre macrofag si limfocit in cazul unei reactii la un antigen oarecare. Intrebati medici, profesori universitari, cumparati carti, evitati Merck-ul pe care-l combateti dar habar nu aveti ce scrie in el, si apoi, cu cuvintele dvs, nu copy paste, explicati-mi si mie aceasta interactiune. Asta ar fi a mia parte din litera A in imunologie. :) sa nu mai vorbim de sistemul complement si de cascada activarii acestuia. Vedeti de ce nu pot eu sa va tin un curs? Cand veti intelege anumite mecanisme si le veti accepta ca adevarate vom putea discuta si despre vaccinologie, despre beneficiile, riscurile si limitele ei. Pana atunci, aveti optiunea de a crede medicii sau nu. Dar sa va spun ceva. Majoritatea medicilor nu dau doi bani pe ce credeti dvs. Ai venit sa te tratezi la mine, accepti din start ca eu stiu mai bine ca tine ce trebuie facut pentru sanatatea ta. Nimeni nu are timp sa stea sa tina prelegeri pacientilor. Cand va urcati in avion I’ll puneti pe pilot sa va explice cum piloteaza? Cand o sa incepem sa ne indoim ca 1+1=2 atunci se va duce naibii totul.

     Răspunde
     1. David

      Hahahahah. Domnu doctor, rad cu lacrimi. As fi dorit sa-mi fiti medicul de familie acum 15 ani. Medicul mei imi dadea Gentamicina injectabila, zicand ca aveam ceva la plamani. Cand am ajuns in Spania la un control mi-au detectat alergie la polen in general. Dar cred ca sunteti un dintre doctorii cei mai directi. Cred ca in Romania trebuiesc doctori ca dvs, sa vorbeasca pe limba ingorantilor care tot isi dau cu parerea despre tot ce gasesc in Google. :)))))

     2. saviana

      Poi una din legaturiile dintre macrofag si limfocit T ar fi citokinele. Astea mi se par interesant de studiat. Pentru inceput

   3. viorelmihai

    @Vindecatorul: candva am trecut printr-o facultate de medicina si prin stagiu de imunologie. Pentru ca nu am practicat niciodata medicina alopata, marea majoritate a acelor notiuni le-am uitat. Dar, accept provocarea dvs si ma apuc din nou de studiat si promit sa revin cand pot sa va dau raspunsurile pe care mi le-ati cerut.

    Răspunde
   4. Nevindecatorul

    Vindecatorule, urla ignoranta in matale. Fa copii si vaccineaza-i. Apoi stai la cozi pentru pastile placebo sau care vindeca cel mult simptome, nu si boala in sine. :)

    Răspunde
  2. Dylow

   Eu m-am oprit aici: „pentru toţi nevroticii care au pretenţia ca medicul să le explice fiecare gest de sute de ori” – mai cacat prost, pacientul este practic un client pentru medicul ala…daca nu sunt clienti de la cine sa iti iei plicul in buzunarul halatului…cui ii mai spui „Nu era nevoie” in timp ce tragi cu ambele maini de bani?…Revenind, este perfect normal ca medicul sa ii explice pacientului ce are, de ce se simte cum se simte si mai ales: CE URMEAZA SA II FACA…La noi se practica aia cu „Trebuie sa semnati hartia asta !” Nu ti se spune de ce, ba chiar daca intrebi ce dracu semnezi, se uita urat la tine. Comunicarea este foarte importanta pentru tonusul moral al pacientului, dar plm daca ii faci o injectie ti-ai facut treaba, nu ? Ce mecanicul auto trebuie sa vorbeasca cu masina, ce sunt si prostiile astea ?

   Răspunde
   1. mona

    cacat prost este ala care habar nu are cu cine dialogheaza, dar isi imagineaza un guru plin de bani…asa ca, intereseaza-te nene, ce performante are medicul asta, care profeseaza intr-o localitate unde matale nu te duci decat eventual iti cumperi niste oua ”de casa”…chesti cu banii este sapata adand in circumvolutuinile alora care se uita la tv prea mult, isi fac cultura pe internet si viseaza…viseaza…viseaza…ca sunt importanti pt cineva…

    Răspunde
 1. functionara

  Acest articol nu trebuia scos. Indiferent de parerea… pareristilor! In fond, blogul tau e CASA TA! Si cui nu-i convine ce faci tu in casa ta, este liber sa ti-o ocoleasca! Tot felul de „autodidacti”, tot felul de „pareristi”, tot felul de „intelectuali” cu(cu)ltura generala dobandita de pe net, de pe tot felul de site-uri abracadabrante, isi dau cu parerea, despre orice, pentru ca „ei stiu mai bine” decat specialistii!
  Astept repostarea articolului! Cu permisiunea ta, il voi posta si pe blogul meu mic!

  Toata stima, Doctore!

  Mihaela Banuta

  Răspunde
 2. Ika

  Felicitări doctore, ar trebui sa faceți si niște emisiuni la tv cu acest subiect, s a creat o întreaga isterie in rândul părinților .

  Răspunde
 3. Anca

  BRAVO!!! Aşteptam de ceva vreme o reacţie în legatură cu „trend-ul” acesta năucitor apărut printre părinţii din vremurile de acum; este ca şi cum nu ar fi trecut niciodată prin şcoală, pe la orele banale de biologie umană din gimnaziu şi liceu de la sfârşitul anilor 80 şi până în anii 90. Trist; este semn de lipsă de carte şi este, o dată în plus, incredibil cât de mult s-a putut regresa.
  In 2004 sau 2005, căutând nişte informaţii şi materiale pe Internet, am dat peste un site african francofon, unde, printre ştiri, figura şi una despre nişte triburi africane care se refugiaseră, se ascunseseră practic, pentru ca nu ştiu ce organizaţie medicală internaţională să nu poată derula o campanie de vaccinare antipolio. Suntem în 2014 şi nu îmi vine să cred că România se află pe continentul european…

  Răspunde
 4. Alice

  Deși spus într-un mod cam acid si lipsit de frumusetea limbii romane, mi se pare foarte just.
  Chiar daca te vaccinezi poti sa faci boala respectiva. E adevărat. Au pățit-o copiii mei. Dar faci o versiune muuuult mai usoara. De zece ori mai usoara decât boala respectiva.
  Eu nu m-as risca sa nu imi vaccinez copiii. Chiar si pentru obisnuita gripa. Si pentru care, da, plătesc cam 30 de euro de copil. De doua ori, fiindcă asa e la copii… 😉

  Răspunde
 5. H.elsawas

  Rabia are rata de mortalitate 100% si singurul remediu este un vaccin!!
  subiectul nu se refera doar la „casa ta” , este o problema colectiva! daca toata lumea vaccineaza copii si tu esti singurul care nu il vaccineaza ;normal ca al tau copil e norocos ca nu are de unde sa ia boala, dar dupa mine este o datorie nu doar un drept!

  Răspunde
  1. Marta Lefter

   Gresit! Poate contacta boala dar face o forma mult mai severa decat ceilalti copii nevaccinati si reprezinta sursa de imbolnavire pentru cei din jur. Nu putem vorbi momentan de eradicare completa a bolilor ci de o reducere foarte mare a incidentei lor datorita vaccinarii. Eradicata este,poate, doar variola. Sa nu uitam ca una este sa faca o forma mai usoara de boala si alta sa faca o forma severa cu toate complicatiile care pot surveni.

   Răspunde
   1. Cristina

    Marta, „poate”? Variola ESTE eradicata! Un singur caz daca apare si OMS, CDC, ECDC si alte institutii sunt in alerta maxima. Nici nu-i nevoie de alt comentariu, se vede nivelul de cultura al celor care sustin nevaccinarea din „vorbe”. Aporpo, sunt medic de laborator cu a doua specializare de farmacologie clinica si experimentala, deci stiu ce spun.

    Răspunde
    1. Ralu

     Nene Dylow , esti un prost! Si chiar nu vreau sa iti argumentez si de ce cred asta! Dar esti un prost!
     Nu inteleg ce naiba căutați pe pagina asta daca nu va place autorul?!
     Valea la un grătar pe marginea drumului, la spart seminte sau la facut selfie-uri!

     Răspunde
 6. Nicu P.

  Bravo omule!
  Felicitări! Ştiam că aşa stau lucrurile. De admirat efortul tău, mai ales că trăim într-o lume în care postreaza si screi orice imbecil cu facultatea la delirmistic.ro, ierburde leac.com sau antichristulesteînvaccnuri.ro.

  Răspunde
 7. Mihai C

  Interesant si foarte bine argumentat si logic, totusi atitudinea ta tine strans de aparatul excretor. Pacat, putea fi un articol excelent pana la capat.

  Răspunde
  1. dollystela@yahoo.com

   Ai dreptate Mihai, pacat de invectivele folosite fara discriminare. Mi-a placut logica. Doar in Romania se mai poate publica un articol educativ dar incarcat de epitete negative, zeflemea la adresa cititorilor. S-ar fi putut si altfel, statutul de doctor nu iti diminueaza dreptul la civilism.

   Răspunde
   1. Emilia Blebea

    Refuzul părinţilor este din frica de răspundere. Metoda preluată din vest a doctorilor e să le ceară acceptul pentru vaccinare. Asta îi îngrozeşte mai mult pe cei care n-au habar de un lucru. „Să spun că nu ştiu ?””Mai bine spun că nu vreau!”
    Emilia B

    Răspunde
 8. Anca

  ehei… cu chestia asta am inceput sa ma confrunt din 2005, de la un destept de tata, care s-a chinuit un an sa ma convinga ca decat sa capete copilul lui imunitate prin vaccinare, mai bine capata in urma bolii. de acord partial. dar ce faci, dupa cum spunea stimabilul coleg Vindecator cu papilloma, cu hepatita, polimielita, tetanosul? ca nu se prea poate vorbi de imunitate in cazul asta, ci de BOALA cu care te captusesti. pe veci. evident, l-am trimis sa se inscrie pe listele altui coleg medic. care, la fel de evident, m-a injurat copios! parerea mea: ma cac in el internet si sfaturi idioate de pe forumuri idioate de la parinti idioti. daca nu crezi ce-ti spun eu, medicul, nu mai veni la mine tu, parinte, detinator al adevarului absolut, ci fa ce te doare capul. de la inceput pana la sfarsit, dar nu veni la mine. deloc. nici chiar in al 12-lea ceas.
  stimate coleg Vindecator, tot respectul pentru tine si blogul tau.

  Răspunde
 9. viorelmihai

  Am inteles ca aprobati doar comentarii pozitive si este dreptul dvs firesc. Ce faceti insa cu comentariile care contin intrebari? Mai sunt parinti care au intrebari referitoare la utilitatea / oportunitatea vaccinarilor copiilor lor. Raspundeti la intrebari din experienat dvs de 14 ani si de zece mii de pagini de imunologie citite?

  Răspunde
  1. Vindecatorul

   uneori. nu vreau sa fac din blogul asta un forum sau un cabinet virtual de consultatii. si va rog eu ceva acum. percepeti articolul dincolo de limbaj. e un strigat impotriva dezinformarii. imi mentin parerea ca in medicina majoritatea are intotdeauna dreptate. din pacate, in zilele astea, nu mai exista incredere in nimeni si nimic. eu incerc sa prezint aici imagini, emotii, atitudini din munca mea de cabinet. limbajul e nepotrivit uneori, de acord, dar asa e viata: cu sensibilitate, cu vulgaritati, cu suferinta, cu bucurie, cu multe altele. nu sunt un golan, nu sunt un teribilist, sunt doar un om care incearca sa reziste in tara asta. tara care face tot posibilul sa-l dea afara. sunt unul din miile de medici obositi, suprasolicitati si injurati. ca asa e la moda acum. ne-am invrajbit cu totii. in fine, deviez. imunollogia este pasiunea mea inca din facultate, alaturi de anatomie. nu am zis de paginile alea ca sa ma dau mare expert. in opinia mea vaccinurile sunt necesare.

   Răspunde
   1. Florin

    pentru javrele ignorante, pentru inconstientii care s-au futut si-au devenit parinti peste noapte, care habar n-au sa creasca un copil, BRAVOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!! noi astia care-am crescut cu talpile in noroi si negri de nuci verzi pe maini si bot, cu lapte de la vaca si vin de la bunicu din butoi, inca odata BRAVOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!

    Răspunde
 10. viorelmihai

  Cu un ochi la Champions League si cu un ochi la blogul dvs. Am trecut peste licentele artistice de limbaj din articolul dvs, nu am o problema in acest sens, este dreptul dvs si il respect deplin. Pe mine ma intereseaza o discutie civilizata, calma pe tema vaccinarii. Prima intrebare este referitoare la vaccinarea anti HepB de la nastere, care se reia apoi la doua-trei luni. Daca inteleg bine, vaccinul de la nastere se face cu scopul de a obtine protectie pentru primele trei luni de viata ale sugarului impotriva Hepatitei B. Care hepatita B se transmite pe cale sexuala, prin interventii stomatologice, consum de droguri, perfuzii sau de la mama infectata.

  In Europa, vaccinarea anti-HepB se practica in masa doar in Romania si Bulgaria, in rest, doar la mamele testate HbS pozitiv. Ganditi-va ca banii care se cheltuie pe vaccinul HepB s-ar putea cheltui pe alte chestii mai utile. Nu contest utilitatea vaccinului anti-Hep B, dar am dubii referitoare la oportunitatea injectarii acestuia imediat dupa nastere.

  Răspunde
  1. irina

   Sunt multi bani cheltuiti aiurea in sistemul medical romanesc, dar banii pt vaccinarea anti-hepatitata B nu fac parte dintre acestia.
   De ce sa vaccinam copilul anti-hep b, in afara cazului in care mama este purtatoare ? Simptomele hepatitei B pot aparea la cateva luni dupa infectare si la inceput nu sunt foarte specifice. Altcineva din familie sau dintre oamenii cu care va intra in contact ( adult sau copil ) poate fi purtator si este foarte plauzibil sa nu stie lucrul asta. Probabilitatea de a deveni purtator si de a dezvolta hepatita cronica este mai mare atunci cand persoana care intra in contact cu virusul este foarte tanara. Este mult mai greu sa prevezi cand va aparea o situatie in care copilul tau va avea nevoie sa fie protejat prin vaccinare, decat este sa previi posibila infectare prin vaccinare.
   Romania si Bulgaria nu sunt singurele tari din Europa unde vaccinarea anti hepB intra in vaccinurile obligatorii http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=20183 , http://www.eurosurveillance.org/images/dynamic/EE/V17N22/DAncona_tab1.jpg, http://www.eurosurveillance.org/images/dynamic/EE/V17N22/DAncona_tab2.jpg
   De asemena este important de luat in calcul care este prezenta statistica a bolii in fiecare dintre tarile despre care vorbim http://www.pkids.org/files/pdf/phr/02-09globalhbv.pdf ( statistica asta e din 2006, nu am gasit una mia noua acum pe loc ). Daca ai o rata de 0,1 % a unei boli vei avea o politica de preventie pt boala respectiva si daca ai o rata de 10% vei avea o politica destul de diferita si banii care merita sa mearga in preventie vor fi directionati in functie de prevalenta bolii in cauza, in tara despre care vorbim.
   O zi buna !

   Răspunde
   1. drconstantin

    de aia tre sa-i vaccinezi ca poate intr-o zi copilul tau o sa iti multumeasca!!
    am vrut sa scriu ceva mult mai dur dar ma las pagubas
    sunt medic in strainatate.. si nu ca nu mi-as fi dorit sa fiu in romania.. ma uit la medicul acesta si il admir ca a avut si are curajul sa faca MEDiCiNa cu pacientii din romania si sistemul din romania!
    poate suna aiurea pt pudibunzii ce vor citi dar am vrut sa fie asa: eu sunt medicul, eu decid ce e bine pt tine daca ai apelat la mine! daca gresesc pierd tot, parafa, bani , viata!!! asta stiu pacientii de aici! si daca spun fa-i vaccinul o spun in cunostiinta de cauza stiind riscuri sau beneficii!!
    intr-o zi copilul tau intr-o noapte de betie poate ajunge la o posta cu cine stie altul/alta ce a avut o mama la fel de debila ce a refuzat vaccinul– si injura pe medicul ala ce nu l-a facut

    Răspunde
  2. dragos niculescu

   Felicitari…de la un alt medic satul de superdocumentati si superasigurati obligatoriu care au doar pretentii idioate in urgenta,ca in rest dorm ca imbecilii in papuci !!! Limbajul colorat este palma aplicata in lipotimii…necesara si eficienta ! Mult succes si putere de acceptare a realitatii…unii pacienti chiar merita profesionisti in halat !

   Răspunde
 11. viorelmihai

  „Altcineva din familie sau dintre oamenii cu care va intra in contact ( adult sau copil ) poate fi purtator si este foarte plauzibil sa nu stie lucrul asta. ”

  La ce fel de contact va referiti? Sexual? Consum de droguri impreuna cu aceeasi seringa? Hepatita B se transmite doar prin contact sangvin: perfuzii, injectii, transplant, interventii chirugicale, mama infectata. Campania de vaccinare impotriva hepatitei B este foarte necesara si binevenita dupa varsta de 14 ani, cand sistemul imunitar este maturizat si capabil sa diferentieze intre self si non-self. Pana atunci, in absenta unui risc confirmat prin testare HbS pozitiv, sunt doar bani aruncati.

  Răspunde
  1. H.elsawas

   Buna ziua
   Ultimele studii atesta ca Hepatita b se poate transmite si prin schimb de lichide(Saliva) si este de 10 ori mai contagioasa decat hiv, asta este unul din motive,
   Al doilea motiv ar fi ca Romania detine un loc fruntas in europa in numarul de purtatori al virusul , aproape jumatate din ei nu stiu ca il au, din acest motiv este gresit sa compari cazul romaniei cu restul europei, si orice efort impotriva acestui factor este bine venit .

   Răspunde
    1. H.elsawas

     Domnule Viorel,
     Orice schimb de lichide umane infestate cu sange prezinta un potential factor de contaminare, asta am invatat inca de la facultate, daca vreti dumneavoastra sa contraziceti cerand surse – va pot recomanda wikipedia.
     nu o sa se transmita daca gingia nu sangereaza si daca omul stie ca are virusul si ii fereste pe altii, si daca nu face sex neprotejat si daca nu refoloseste seringi, insa uite ca acel virus totusi se transmite desi stim atatea despre el, oare de ce? fiindca e de ajuns ca 9 sa fie precauti si 1 sa nu fie ca sa confere continuitate acestui fenomen, acel 1 poate infesta alti 10 si uite asa.
     o zi buna va doresc.

     Răspunde
   1. viorelmihai

    Pe siteul CDC, am gasit acest text: „Hepatitis B is not spread through sneezing, coughing, hugging, or breastfeeding. Although the virus can be found in saliva, it is not believed to be spread through kissing or sharing utensils.”

    Răspunde
   2. viorelmihai

    @H.elsawas : doar ignorantii anti-vaccinisti se informeaza de pe internet si fac presupuneri bazate pe logica elementara. Daca aveti dovezi stiintifice in sprijinul afirmatiilor dvs , le accept. Daca ma trimiteti la Wikipedia, trebuie sa va refuz.

    Răspunde
    1. H.elsawas

     poftiti stimate domn;
     Daca sunteti de specialitate inseamna ca ati auzit de manualele merck- sunt manuale de baza in medicina de azi(din asta invatam adica)
     Ati dorit o sursa atestata: va rog sa imi iertati incapatanarea:
     http://www.merckmanuals.com/home/liver_and_gallbladder_disorders/hepatitis/overview_of_hepatitis.html#v1193391

     Hepatitis B is less easily transmitted than hepatitis A. Transmission commonly occurs when needles are reused without being first sterilized—as when people share needles to inject drugs or when needles are reused to apply tattoos or to inject a vaccine.

     Transmission through blood transfusions is possible but is now rare in the United States because blood is screened.

     Hepatitis B is also spread through contact with saliva, tears, breast milk, urine, vaginal fluid, and semen.

     Transmission commonly occurs between sex partners, both heterosexual and homosexual. Also at increased risk are people in closed environments (such as prisons and mental health institutions) because contact with another person’s body fluid is more likely. A pregnant woman infected with hepatitis B can transmit the virus to her baby during birth.

     Hepatitis B can be transmitted by healthy people who have the virus (carriers). Whether insect bites can transmit this virus is not clear.

     Many cases of hepatitis B have no known source.

     sper ca incheiem capitolul cu sursele cu asta :)
     inca ceva ; manualul merck recomanda vaccinarea inca de la nastere-

     Răspunde
   3. viorelmihai

    Ipotezele din Manualul Merck nu sunt confirmate de nici un studiu, nici de OMS / WHO. Intamplator sau nu, Merck produce un vaccin recombinat anti HepB. Nimeni nu are curaj sa spuna ca laptele matern contine virus HB, exceptie Merck. Urmatorul pas este sa anunte ca virusul HepB se transmite si prin priviri.

    Răspunde
   4. nerjin

    @viorelmihai, ce bine ai cotit-o în teoria conspirației, după ce ai primit destule dovezi și explicații care te contrazic. Oare realizezi că te joci cu sănătatea copilului tău? Ți se pare normal să pui pe primul loc egoul tău, teoriile tale, prostiile învățate pe net? Nu ți se pare corect să alegi pentru copilul tău în funcție de dovezile existente?

    Realizei oare că o companie farmaceutică câștigă mult mai mulți bani de pe urma unui bolnav cronic, decât dacă i-ar fi vândut un vaccin? Că e mai profitabil pentru ei să nu mai vândă niciun vaccin și să lase lumea să facă toate acele boli prevenile prin vaccinare?

    Răspunde
   5. viorelmihai

    @nerjin: Ai inteles gresit: eu nu discut teoria conspiratiei, eu discut despre un conflict de interese imens, limpede de vazut pentru cine are ochi sa vada. Afirmatiile din Manualul Merck nu sunt confirmate de nici un tratat stiintific de boli infectioase. Ele reprezinta doar o mostra de tupeu de rescriere dupa propriul interes al stiintelor medicale.

    In rest, optiunile pentru santatatea copiilor mei nu le discut pe bloguri cu anonimi care nu au curaj sa isi semneze postarile.

    Răspunde
  2. Ionel

   Why Parents Should Vaccinate Their Children against HBV

   While HBV is most effectively transmitted from one person to another through blood and body fluids by sexual contact, injection drug use, or occupational exposure,

   As many as 16%-30% of hepatitis B cases have no known source of infection.10 11
   Mothers who have chronic HBV infection can transmit the virus to their newborns. They are often unaware that they are HBV infected. There are specific recommendations for the management of infants born to either HBV infected mothers or to mothers with unknown HBV infection status.1
   For children, the most common sources of HBV infection is from their mother at birth or subsequently, or by transmission from an infected household contact.2
   Unvaccinated children in families with no known risk factors are still at risk of infection through normal play activities. The sources of their infection are unknown but HBV could be transmitted through contact of non-intact skin (as occurs in school yard abrasions), by sharing contaminated inanimate objects (such as toothbrushes, towels, or bed sheets), and by being bitten.12 13 14 Thus, children whose families seemingly are not at risk of HBV infection may also be at risk of becoming HBV-infected, as there is no way to know which child will eventually be exposed.
   Teenagers have increased risk of HBV exposure when they become sexually active.
   http://www.immunizationinfo.org/issues/general/why-hepatitis-b-immunization-recommended-all-infants-children-and-adolescents

   Răspunde
 12. ecogradinar

  Ca parinte idiot ce sunt, am ales sa nu fac copilului meu niciun vaccin in afaa celor asa numite obligatorii. La vremea aceea, nu stiam ca termenul „obligatoriu” nu înseamnă decât că sunt „foarte recomandate” şi că legea nu ne obligă să ne vaccinăm copiii, atât timp cât suntem dispuşi să ne asumăm răspunderea pentru asta.
  Dacă aş avea de ales din nou, aş alege să NU îl vaccinez.
  Experienţa mea şi studiile pe care le-am făcut, scandalurile din ultimii ani legate de vaccinurile expirate şi/sau contaminate îmi dau dreptul atât să mă îndoiesc de buna credinţă a celor care susţin fără rezerve vaccinarea cât şi să aleg propria cale de păstrare a sănătăţii, atât pentru mine cât şi pentru cei dragi mie.

  În plus, tonul pe care îl adoptaţi în acest articol şi violenţa verbală de care daţi dovadă, nu fac decât să îmi ridice şi mai mari semne de întrebare legate de dimensiunea umana a instituţiei sănătăţii şi calitatea morală a unora din cei ce o slujesc.

  Până la urmă, nu e nevoie de nici de facultate, nici de zece masterate ca să ştii că tot ceea ce spui despre alţii vorbeşte despre tine.

  Observ ca blogul dumneavoastră se numeşte „blogul vindecătorului”. Cu respect va spun ca daca aş avea nevoie de un vindecător aş căuta unul care să ştie şi să vorbească fără să rănească.

  În plus, spuneţi că „Adevărul este ceea ce crede fiecare şi ştim sigur doar că nu ştim nimic”. Dacă chiar credeţi asta, atunci de unde ştiţi că dumneavoastră vă înşelaţi mai cu dreptate decât noi?

  Răspunde
  1. Vindecatorul

   Bun. Sper pe aceasta cale sa raspund si altora ca dvs si o fac pentru ultima oara. Orice om care mai citeste uneori carti stie sa citeasca printre randuri si, daca are suficienta inteligenta, poate sa patrunda esenta unui text, dincolo de forma lui de prezentare. Din ceea ce singur declarati nu e cazul dvs. Ca parinte nu va asumati NICIO responsabilitate pentru ca, in cazul in care copilul va contacta boala pentru care dvs ati refuzat vaccinul, nu patiti nimic. Nu platiti nicio amenda, nu platiti spitalizare. Aveti cel mult niste regrete. Deci unde e raspunderea? Mai luati in considerare ca refuzand vaccinarea copilului ii inchideti accesul in anumite tari. Eu nu stiu ce experienta aveti sau ce studii ati facut, dar, daca nu sunt in domeniul medical, sunt egale cu ZERO si nu reprezinta un argument. Cu ce competenta contraziceti dvs o majoritate covarsitoare a corpului medical mondial? Va mai spun ca nu aveti date cu care sa-mi judecati mie priceperea sau modul de comportament cu pacientii pentru ca nu stiti cum tratez eu bolnavii si cum vorbesc cu ei. Daca ati fi citit si alte postari ale mele ati fi vazut ce fel de medic sunt. Dar dvs ati preferat sa-mi puneti o eticheta dupa ce ati citit un singur articol din care nu ati inteles nimic pentru ca v-ati indignat ca o fata mare din cauza limbajului. Nu vreau sa intru in polemici interminabile cu dvs, nu am timp de asta. Am de consultat, am de citit, am de scris, am de facut multe alte treburi. Si daca ati fi in stare sa lucrati macar o zi in linia intai v-ati da seama ca uneori trebuie sa fii dur pentru a te face inteles. Va doresc o zi minunata.

   Răspunde
   1. anamaria

    Limbajul dumneavoastra este atat de vulgar incat, desi am incercat, nu am putut trece de primul paragraf. Pacat, sunt sigura ca era interesant…

    Răspunde
 13. Anamaria V

  Deh….inteleg puritanismul unora vis-a-vis de limbaj, insa:
  1. E blog personal, nu discurs pe postul public de televiziune => autorul are dreptul de a se exprima in maniera pe care o considera necesara/simte
  2. Imi dau seama ca gradul de cultura generala a celor ce se declara ofensati de limbajul tau este minimalist fiindca altfel (si numai din simpla lectura a lui Rebreanu-Morometii) ar fi inteles intensitatea mesajului

  Răspunde
 14. Urs Andra

  Buna ziua, mi-a atras atentia ceea ce ati spus despre vaccinari si ma intereseza in mod special vaccinurile antigripale, daca se pot face la orice varsta a copilului? Fetita mea are 2 ani am alaptat-o 1 an si 9 luni dar obligata fiind de doctorul pediatru am inceput diversificarea la 5 luni, de la 6 luni e racita de cum incepe toamna si pana incepe vara… Daca o sa o duc la cresa ma tem sa nu faca forme mai urate…intrebarea mea este: daca pot sa o vaccinez antigripal? Multumesc

  Răspunde
 15. silviasil

  Eu am aflat ca am virusul de hepB in prima luna de sarcina,probabil sa il fi luat de la dentist sau din spital pentru ca alte activitati nu am practicat,iar sotul nu are si el e singurul cu care am avut relatii sexuale. Speram ca bebe nu are virusul,i s-a facut la nastere imunoglobulina,vaccin anti hepB,repetat la o luna si 2 luni,urmeaza sa ii facem analize. Eu as mai vrea un copil si tare mi-e teama. Ce bine ar fi fost daca nu era virusul asta asa raspandit si daca erau vaccinate mai multe persoane. Eu nu am fost vaccinata anti hepB,pentru ca am inteles ca a fost introdus dupa 1991 in schema obligatorie. Cred ca importanta vaccinului anti hepB nu este suficient mediatizata. Oricum vreau sa stiu cat timp ofera protectie vaccinul si cand ar trebui refacut.

  Răspunde
 16. Vaccinatorul

  Un doctor care foloseste cuvinte gen PULA, MUIE pe un blog care se vrea public prin definitie trebuie sa fie un vindecator foarte bun. Iar cele care distribuie astfel de linkuri pe un grup facebook dedicat mamicilor trebuie sa fie niste mamici cu un status moral exemplar.
  Hai ca te las. Ma duc sa vomit. Ai un vaccin contra ?
  Mesaj bun de sters dupa definitiile precizate in definitiile autor-blogului.

  Răspunde
  1. Vindecatorul

   :) :) :) :) mi-a placut. Ai un umor inteligent. Acum toti retardatii vor trage o singura concluzie: daca un oligofren ca mine a ajuns medic, inseamna ca oricine poate. :) :) dati navala la Facultatea de Medicina. Se intra cu buletinul :)) si apoi ajungeti doctori si puteti sa va bateti joc de oameni. :))) asta vor intelege toate scursorile ‘destepte’ . :))) iti dau un vaccin contra vomei si silei fata de mine daca imi dai si tu unul contra prostiei si ignorantei. :)

   Răspunde
 17. Petronela

  cam pretenţioase părerile, avînd în vedere că vin din partea unui om absolvent de Medicină, dar care e doar un scriitor obscur. ar trebui să tineţi totuşi cont că părerile dumneavoastră formează ideile unor părinţi, care, din cauza unui astfel de articol de doi lei cu un limbaj care numai de om educat nu e, ar putea să-şi nenorocească copiii. poate ar fi bine totuşi să învăţaţi ceva de la cei care chiar sînt medici şi care îşi susţin foarte bine argumentat teoriile. ştiu că m-am obosit degeaba să scriu, pentru că sînt foarte conştientă că nu veţi publica comentariul meu sincer şi deranjant, dar nici nu pot să tac şi să înghit asemenea inepţii cu pretenţii de informaţii valoroase.

  Răspunde
   1. Petronela

    Departe de a fi o domnişoară de pension, sînt doar o mamă care regretă profund alegerea de a-şi vaccina copilul. Şi nu vă amăgiţi că e vorba de o turmă, pentru că a vorbi despre o turmă ar trebui să vorbim despre majoritate, pe cînd eu, dacă am întîlnit un copil nevaccinat din mulţi, foarte mulţi vaccinati, deci e cam greu să se formeze o turmă, mai ales că această decizie e atît de atacată. De fapt, eu văd acum un comportament tipic românului închistat într-o idee, care în loc să-şi vadă de viaţa şi deciziile sale, alege să se ia de ceilalţi doar pentru că ei nu fac aşa cum a fost el obişnuit.

    Răspunde
    1. Vindecatorul

     Repet, pt dvs si toti ceilalti: cine sunteti voi si cu ce competente indrazniti sa contraziceti majoritatea lumii medicale mondiale? Cine sunteti voi si cu ce drept va jucati cu sanatatea copiilor vostri? Cine sunteti voi sa decideti, in totala ignoranta, ce e mai bine pentru copiii vostri? Cine sunteti voi sa refuzati dreptul unui copil de a se proteja de anumite boli? Cine sunteti voi sa interziceti copiilor vostri un viitor intr-o tara care nu-i va primi daca nu sunt vaccinati? Vezi America, Australia si multe altele. Cine sunteti voi astia, care va pricepeti la orice, dar daca va ia cineva mai tare nu va cunoasteti nici macar propriul corp si regulile dupa care acesta functioneaza? Cine sunteti voi, analfabeti in ale medicinei, sa va dati cu parerea ca la fotbal?

     Răspunde
    1. Vindecatorul

     Si vi se pare ca toti oamenii pot fi educati? Ca sa educi trebuie sa ai un teren pe care sa plantezi si nu toata lumea I’ll poseda. Decat un prost care poate lua decizii gresite pentru copilul sau mai bine un prost supus care face ceea ce e bine pentru copilul sau. Trebuie sa acceptati un fapt. Suntem excedati de analfabeti, de oameni care nu stiu sa se exprime, nu stiu sa scrie corect. Uitati ce vine din urma. Generatii drogate si debusolate care pica bac-ul cu 2. Aveti senzatia ca astia sunt In stare sa gandeasca ce e mai bine pt ei? Ma indoiesc profund. Dar daca le dam libertatea de a contrazice lumea medicala si nu luam o atitudine ferma ne vom intoarce cu multe zeci de ani in urma. Si asa suntem inca in evul mediu. Unde vreti sa ajungem? In Comuna primitiva? E simplu. Elitele gandesc pentru restul populatiei in materie de medicina. Punct.

     Răspunde
  1. Bella

   Comentariile domnului doctor sunt foarte pertinente. Problema e ca toată lumea se pricepe la medicina si in general pacienții au prea multe păreri personale si refuza sa audă ce li se explica. Nu înțeleg de ce s-a creat isteria asta legată de vaccinuri, parca a luat cineva mințile oamenilor. Si știu ce spun, pt. ca întâmplator m-a ocup zilnic cu aplicarea imunologiei in practica clinica. Sa ferească Dumnezeu pe părinții ce nu si-au vaccinat copiii ca aceștia sa facă o boala infecțioasă gravă, si ma gândesc la poliomielita!

   Răspunde
  1. Vindecatorul

   De acord. Si asta va face sa stiti mai bine ca medicii ce e mai bine pentru sanatatea copiilor vostri? Scuzati repetitia. Ma rog, discutia e lunga. Am inteles ideea dvs. Nu sunt de acord cu ea.Si cum aici e blogul meu personal, nu vreun grup de facebook sau vreo democratie, va rog, daca sunteti amabila sa nu mai persistati in incercarea de a-mi irosi timpul. Va multumesc.

   Răspunde
 18. BAF exportatoru

  Autorului :
  Exista niste reguli in comunicare. Inteleg ca ati vrut sa comunicati despre vaccinari, lucru pe care nu l-ati prea reusit pentru ca :
  1. In comunicare e nevoie de conciziune pentru ca mesajul sa ajunga la destinatar inainta ca el sa-si piarda rabdarea ratacind prin stufarisul de vorbe. Ca dovada comentatorii care spun ca la un moment dat au abandonat citirea articolului.
  2. Tot teoria comunicarii spune ca pentru ca sa-ti atigi scopul, adica transmiterea mesajului, trebuie sa-ti alegi bine mijloacele si modul de exprimare. Ca dovada ca nu ati reusit nici lucrul asta sta faptul ca foarte multi comenteaza asupra limbajului si nu asupra mesajului.
  PS. Precizari :
  1. Nu apreciez pudoarea excesiva nici in limbaj si nici altfel.
  2. Sunt de acord ca vaccinarea plozilor e un lucru bun si necesar.
  3. Perseverati. Pana la urma poate reusiti.

  Răspunde
  1. Vindecatorul

   :) Cu anumite categorii de oameni educatia se face cu parul. Scopul meu nu a fost sa conving analfabetii de justetea consensului medical mondial in problema vaccinarii. Scopul meu a fost sa iau pulsul prostiei, ignorantei, superstitiei. Din punctul asta de vedere am reusit. Ca o comparatie: incercati sa explicati unor mineri (nu ca asta nu ar fi o meserie onorabila) teoria relativitatii sau efectul Rayleigh. :)

   Răspunde
   1. BAF exportatoru

    Ma bucur ca vreti sa luati pulsul prostiei dar ma indoiesc ca puteti sa-l luati de tot. Dar oricum, incercarea e laudabila. Cu observatia ca nu trebuie confundata lupta impotriva prostiei cu lupta impotriva prostilor.

    Răspunde
   2. oarecine

    poate ca ar fi bine sa mai lasati parul ala :) pana la urma lucrurile sunt simple, cei mai multi parinti isi vaccineaza copiii, indiferent de ce citesc pe net. al meu de exemplu e vaccinat anti TBC, tetanos, difterie, poliomielita si hepatita B. nu l-am vaccinat de gripa si de varicela. culmea e ca varicela a luat-o de la un coleg vaccinat:). vaccinarea antidifterica stiam ca trebuie sa aibe un rapel pe la 7 ani. medicul de familie mi-a spus ca nu il mai vaccineaza in cabinet pentru ca va primi vaccinul la scoala. buuun…pe la jumatea clasei a doua, imi spune ca au fost doamnele de la cabinet si le-au facut vaccin. pai cand? acum doua saptamani. ce vaccin? nu stiu. da-mi hartia de la doamne. nu am primit nici o hartie. ??? ma duc la scoala si intreb ce vaccin au primit copiii. cu niste mutre acre doamnele imi spun ca nu au de unde sa stie ca nu au facut la toate clasele la fel. ii spun la ce clasa e copilul. aaaa, pai acum e tarziu ca am dat hartiile, trebuia sa veniti atunci. pai ne-ati anuntat?! am aflat de la copil! Nici in ziua de azi nu stiu daca asta mic are sau nu vaccinul antidifteric. probabil ca nu, ca primele doua s-au lasat cu febra, la asta nu a avut nimic. dar tot nu sunt sigura.ce as mai imprumuta si eu parul ala pentru cucoanele de la cabinet. hal de cadre medicale!!! sau poate au scapat din turma:))))

    Răspunde
 19. Georgiana

  Nu aveam de gand sa comentez nimic, insa nu m-am putut abtine.
  Vedem zilnic o multime de articole in presa locala si internationala cu privire la copii abuzati, neglijati etc. Pe vremea studentiei la psihologie credeam ca cea mai mare provocare a unui parinte este sa aiba un copil cu nevoi speciale, acum dupa ani si dupa experiente personale cred ca cea mai provocare a unui parinte este sa isi infranga egoismul si ideile care-I hranesc ego-ul si sa ia cele mai bune decizii pentru copilul lui, nu pentru el ca parinte. Am vazut o gramada de copii din familii „bune” cu venituri si cu de toate care isi distrug copii prin decizii idioate care le iau cu privire la copii lor, exemple: vegetarianismul la copii, vitaminizarea pastilata nu din alimentatia echilibrata, bani de mancat la fast food ca e trendy si nu mai pierzi timpul gatind, tableta ca sa taca si sa nu-ti mai ceara atentie plodul de 2 ani care intra in sevraj daca ii iei „jucarioara”, etc. Cred ca un parinte bun e cel care ia cele mai bune decizii in INTERESUL COPILULUI, iar sanatatea este un subiect primordial in viata unui individ, daca nu mai vreti medicina, atunci nu mai luati vitamine, calmante, anticonceptionale etc. si intoarceti-va la stadiul de VANATOR-CULEGATOR.
  Cat priveste limbajul, clar nu e pentru INOCENTI SI VIRGINI, dar nici peisajul cotidian nu e pentru astfel de personaje

  Răspunde
 20. ecogradinar

  întrebări punctuale:
  1) Am sau nu, ca părinte dreptul să caut un sistem de tratament alternativ pentru copilul meu? De exemplu homeopatie, fitoterapie şi/sau presopunctură? Mă refer la terapeuţi acreditaţi, cu bune referinţe şi cu rezultate testate pe propria-mi persoană?

  2) Consideraţi ca o datorie pentru părinţi să aleagă dacă se supun sau nu riscurilor reprezentate de posibila folosire a unor vccinuri expirate şi/sau contaminate – au fost câeva cazuri relatate în presă, inclusiv despre vaccinurile pentru bebeluşi, suficiente cred eu ca sa nască în mine un sentiment de nesiguranţjă şi îngrijorare referitor la folosirea lor.

  3)Dacă în privinţa termenului de valabilitate este suficientă o simplă verificare a datei înscrisă pe ambalaj, în privinţa celor contaminate care este procedura prin care PĂRINŢII pot să se asigure că un vaccin este contaminat sau nu?

  4) Există cazuri documentate în care folosirea vaccinurilor a avut complicaţii grave?

  5)Referitor la limbaj: departe de mine intenţia de a vă pune la îndoială buna credinţă. Pornesc din start cu ideea că, medic fiind, sunteţi convins de importanţa vaccinării şi că doriţi să convingeţi toţi părinţii de acest lucru. Tocmai de aceea, vă întreb: dacă eu aş vrea să vă conving, de exemplu, de importanţa folosirii unei ape curate şi aş vrea să vă vând un sistem de filtrare folosind expresia: „Filtraţi-vă, dracului, apa!” cam cât de eficientă credeţi că ar fi această formulă de comunicare?

  Fără să pun la îndoiala calitatea dumneavoastră de medic, fără să vă pun nicio etichetă, îmi rezerv pentru mine (şi sperc ca şi alţii să facă acelaşi lucru) atât dreptul la o a doua (ba chiar şi a treia) opinie şi dreptul de fi atentă la limbaj.
  Am reţinut mesajul dumneavoatră, am citit printre rânduri şi am reţinut că sunteţi îngrijorat pentru copii. Vă mulţumesc pentru că vă pasă.
  Sper sa vă pese atât de mult încât să vă determine să alegeţi alt limbaj. Oricât de mult ar impresiona grija şi pregătirea dumneavoastră, există chiar în lumea medicală atât voci care pun la îndoială siguranţa vaccinurilor, cât şi metode de tratament alternative care promovează metode non-invazive de tratament şi care sunt sprijinite de oameni ce folosesc un limbaj mult mai atractiv.

  Vă mulţumesc pentru răbdare.

  Răspunde
  1. nerjin

   1) Societatea Română de Homeopatie vă recomandă să vă „vaccinați” copilul împotriva rujeolei cu vaccinul homeopat MORBILLINUM. Nu există studii care să confirme eficiența acestui vaccin împotriva rujeolei și există numeroase studii care arată că homeopatia nu funcționează. Ați ales o metodă alternativă care v-a vândut iluzia că aveți copilul protejat. În timpul unei epidemii de rujeolă, copilul se îmbolnăvește și devine unul din acele 1000 de cazur care fac o complicație severă și moare.

   Mergeți la urgențe cu copilul mic și primiți un diagonostic de laringită, doctorul vă scrie o rețetă de medicamente care pot avea efecte adverse grave. Vă consultați cu medicul homeopat care vă prescrie o rețetă cu pastile homeopate, fără efecte adverse, dar ineficiente, așa cum a fost demonstrat până acum. Copilul se sufocă peste noapte și moare, în lipsa unor medicamente care i-ar fi reglat respirația.

   Mai considerați că dreptul de a alege un sistem de tratament alternativ? E acest drept mai presus decât viața copilului?

   2) 3) Probabil există cazuri de vaccinuri expirate și administrate, dar nu e vina vaccinului în sine, ci vina doctorului. Puteți verifica data expirării.
   Există cazuri de loturi de vaccinuri contaminate, dar au fost descoperite chiar de companiile producătoare și retrase. Din nou, asta nu înseamnă că toate dozele au fost contaminate, ci doar acel lot. Nu poți verifica, dar nu se întâmplă atât de des și important e că sunt descoperite.

   4) Există:
   http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/009167499390344F

   5) Dacă cineva ar crea o teorie a conspirației în jurul sistemului dumneavoastră de filtrare și oamenii nu l-ar folosi și ar bea apă în continuare din fântâni posibil contaminate, că așa e mai natural, în ciuda tuturor dovezilor că sistemul de filtrare este eficient și sigur, nu v-ați sătura de acele opinii?

   Răspunde
   1. ecogradinar

    În primul rând, apreciez în mod deosebit răspunsul dumneavoastră, atât datorită limbajului, cât şi datorită modului punctual în care este formulat răspunsul ca atare.
    O astfel de discuţie, cu întrebări şi argumente poate continua destul de mult, mai ales că aici e vorba de una din cele mai profunde nevoi ale unui părinte şi anume aceea de a-şi proteja copilul cum poate mai bine, conform cunoştinţelor şi posibilităţilor lor.
    Ce scrieţi dumneavoastră în articol, din punctul meu de vedere este modul dumneavoastră de a răspunde unei nevoi foarte puternice, aceea de a vă face meseria cât puteţi mai bine şi de proteja copiii trataţi „iresponsabil” de proprii lor părinţi.

    Tocmai de aceea, mi se pare foarte necesar să găsesc locul unde nevoile ambelor părţi implicate sunt împlinite. Reţineţi că, vorbind de părinţii care aleg să nu-şi vaccineze copiii din cauza scandalurilor legate de vaccinurile contaminate sau de cazurile în care copiii vaccinaţi au prezentat efecte nedorite foarte grave, vorbim de părinţi care sunt motivaţi de dorinţa de a proteja.
    Dumeavoastră vă temeţi că ei fac mai mult rău decât bine refuzând vaccinurile şi că se joacă cu statistica. Şi ei se tem tem să nu facă mai mult rău decât bine şi că se joacă cu statistica vaccinându-i.

    Aşa cum aţi spus, există cazuri documentate de copii care au fost vaccinaţi şi au avut efecte adverse şi nu dintre cele mai plăcute. Şi există cazuri documentate de oameni care n-au primit un vaccin în viaţa lor şi au trăit bine sănătoşi până la vârste foate înaintate.
    Vaccinarea nu garantează imunitate, nevaccinarea nu înseamnă sută la sută boală.
    Nu există garanţii.

    Că medicina oferă răspunsuri la o mulţime de probleme de sănătate, e un fapt. Că medicina oferă uneori răspunsuri greşite, iar e un fapt. Cazul taliomidei este unul dintre cele mai cunoscute şi cele mai dramatice. Faptul că a fost recomandat de medici nu schimbă cu nimic nici drama părinţilor, nici pe cea a copiilor.

    Dilema unui părinte nu se rezumă numai la încrederea în medic sau în companiile farmaceutice (care sunt şi ele afectate destul de mult de diverse scandaluri legate de siguranţa medicamentelor) ci chiar în actul de a alege pentru copil.
    Nu există balanţe care să spună ce durere e mai mare: cea a unui părinte care şi-a pierdut copilul în urma unui vaccin (au existat cazuri) sau cea a unui părinte care suferă pentru că şi-a vaccinat copilul.

    În cazul meu, frica de efectele secundare este uriaşă. Suficient de mare ca să mă determine să caut mai întâi toate soluţiile alternative posibile, mai ales dacă au fost testate şi de alţii.
    Care sunt aceste metode alternative şi dacă ele funţionează sau nu, asta e deja altă discuţie.

    În ceea ce priveşte efectul teoriei conspiraţie auspra sistemelor de filtrare, bineînţeles e posibil să mă supăr şi mă înfurii văzând că bunele mele intenţii se duc de râpă. Ce ştiu sigur, este că o abordare de tip „filtraţi-vă, dracului, apa!” nu m-ar ajuta deloc să vând mai mult. Ba dimpotrivă!

    Răspunde
 21. blue

  Neinteresant dacă îmi publicaţi sau nu comentariul. Eu îl scriu pentru autorul acestui articol. Sunt mai mulţi ani decât au trecut de la vânzoleala din decembrie. Sora mea mai mare a fost obligată de „sistemul” de atunci să meargă la ginecolog să facă un control ca să se înscrie la facultate. Tot se temea Ceauşescu că sunt studente gravide fără să afle el. :))
  Îi era frică de doctor, mama n-avea timp să o însoţească, era la muncă, aşa că m-a luat pe mine cu ea, care eram încă un copil. Aşteptam în anticameră să iasă o femeie gravidă şi brusc se deschide uşa, asistenta se grăbeşte afară iar doctorul se aude urlând: „Regulat! Regulat! Regulat!” ( evident, termenul era altul, mai plastic). „Atâta ştiţi şi doar de atâta vă pasă! Şi pe urmă vă plângeţi de dureri! Regulaţi-vă mai puţin şi o să vă doară mai puţin, n-o să mai veniţi borţoase la mine!”. Biata soră-mea, virgină fiind, a îngheţat şi a început să plângă încet. Ne-am ridicat amândouă şi am fugit pe scările policlinicii. A doua zi s-a ocupat mama şi i-a făcut rost ( contra şpagă, evident, de un aviz ginecologic fictiv). Doctorii, da, trebuie să fie nişte vindecători. Dar nu-s. Medicina modernă e o afacere. Pacientul este derutat nu din cauza internetului ci din cauza unora dintre membrii breslei dvs. Contra lor ar trebui să fiţi pornit şi nu vă văd. Sunt de acord că ştiţi, ca medici, mai multe decât restul lumii, cu credibilitatea aveţi o problemă, zic eu. Aţi rezolva această problemă dacă aţi avea aceeaşi atitudine tranşantă şi eventual acelaşi limbaj şi faţă de colegii dvs care calcă în picioare jurâmântul… ştiţi care. În rest numai de bine.
  A, şi cancerul nu e boală, deci aşteptaţi degeaba leacul. Cam atât.

  Răspunde
  1. Vindecatorul

   Le vine randul si ‘colegilor’ mei, stati fara grija. Cititi mai multe postari de ale mele si veti vedea ca ma iau si de ei. Dar cat de curand le voi dedica un intreg articol. De acord cu ce spuneti. Din cauza unora, poate multi, poate putini, nu stiu, sufera tot corpul medical. Suntem de acord aici. Dar de ce nu e cancerul o boala? Sau mai bine zis, daca nu e o boala, atunci ce e?

   Răspunde
   1. blue

    Adineauri ţi-am citit articolul despre cancer. Deci îl vezi, îl pipăi: este!
    „Adevărul este ceea ce crede fiecare” zici sus. Eu cred că această „boală” e doar efectul unui dezechilibru sufletesc, aşa cum boala, conform definiţiei din dex, este un dezechilibru fiziologic. Mecanismul cauză-efect. Din păcate, medicina modernă tratează doar efectele. Deci leac nu-i pe drumul pe care s-a pornit.

    Răspunde
    1. Velu

     Cum dracu’ medicina moderna trateaza doar efectele? Ai innebunit? Adica toata lumea (medicina si farmacologia) fac doar analgezice si ne iau pe noi de prosti, asa-i?
     Atunci nu ar trebui sa mai intri vreodata intr-o farmacie, decat pentru Algocalmin in cel mai bun caz. Ca toate celelalte sunt palcebo-uri, nu?
     Ai intrebat daca exista suflet. Ia explica-mi si mie ce-i aia suflet!

     Răspunde
   2. nerjin

    Știi, @blue, există două vaccinuri care previn cancerul: cel contra virusului hepatitei B și cel contra virusului HPV.

    Bolile cauzate de dezechilibre sufletești sunt o altă invenție din care șarlatanii să scoată bani.

    Răspunde
   3. blue

    nerjin, ţi-am recomandat eu vreun medicament, vreun vaccin, vreun şarlatan? Dacă un om care se vaccinează contra hepatitei B nu mai face hepatita B, un om care se vaccinează contra HPV mai poate face cancer?

    Răspunde
   4. nerjin

    Am crezut că se înțelege că e vorba de cancerul la ficat și cancerele asociate cu virusul HPV (col uterina, la gât!)

    Nu mi-ai recomandat, dar știu bine ce vorbesc, când spun că există șarlatani care afirmă că bolile sunt cauzate de dezechilibre emoționale: vezi Crina Vereș și Noua Medicină German(ic)ă. Cât crezi că te costă o participare la seminariile ei, unde îți povestește ce dezechilibre emoționale stau la baza cancerului?

    Răspunde
   5. blue

    Nu dezechilibru emoţional, ci sufletesc. Sufletul nu e doar o sumă de emoţii. Nu-i cunosc pe oamenii ăia. Nu e treaba mea ce fac ei. Orice adevăr, odată descoperit oamenilor, va fi confiscat şi discreditat. Şi transformat în afacere. Astăzi se investeste în frică. E cea mai bună investiţie. Omul e paralizat de teama de a muri, deşi e conştient că moare oricum. De ce ne amăgim singuri? Ne îndoim de însăşi existenţa noastră, de faptul că totul în lume are un rost. Chiar şi cancerul. Chiar şi moartea. Că aşa sunt reglate mecanismele lumii.
    De obicei împotriva unei boli există un singur vaccin. S-ar părea că împotriva cancerului va exista o infinitate. :)

    Răspunde
 22. rhodmyryam

  Excelent articol, doctore! Si din punctul meu de vedere scris pe tonul cel mai potrivit în asemenea cazuri. Cum dracu’ sa folosești alt ton și alt discurs?

  Nu vreau sa duc lucrurile în deluzoriu, dar as dori, cu permisiunea dumneavoastră sa atașez un link (pe tema dată), mi s-a părut genial.

  Răspunde
  1. viorelmihai

   Dr. House alege sa foloseasca frica pentru a convinge mama sa isi vaccineze fiica, construind rapid un scenariu macabru cu cosciuge pentru copii. Insa frica nu poate convinge pe termen lung. Daca astazi accepti frica complicatiilor copilariei, maine vei accepta frica complicatiilor post-vaccinale. Pendulul te va purta de la o extrema la alta.

   Răspunde
   1. viorelmihai

    Trec peste complexul tau de superioritate. Banarea ta a venit dupa ce ai ramas fara argumente si ai fost incapabil sa porti un dialog civilizat ca si acum. In rest, activitatea mea pe internet este conforma cu Codul Lui Dabija.

    Răspunde
   2. Closed

    Serios? Frica de a ajunge paralizat pe viata n-ar trebui sa te convinga sa te vaccinezi anti-polio? Nu mai zic de frica de a muri pentru ca faci complicatii ale unor boli ce pot fi prevenite de prin vaccinare. De fapt, nu mama inconstienta moare, ci copilul nevinovat. Oare parintii care hotarasc sa nu vaccineze copilul au fost vaccinati la randul lor?

    Răspunde
  2. nerjin

   Frica de bolile copilăriei este justificată, iar frica de reacțiile adverse este foarte exagerată și avem și reacții adverse inventate (cum ar fi autismul).

   Și pot demonstra asta prin statisticile existente.

   Efectele adverse ROR sunt:

   Probleme ușoare:
   – febră, 1 persoană din 6
   – erupție ușoară, 1 persoană din 20
   – inflamarea glandelor din obraji sau gât, 1 persoană din 75
   Probleme moderate:
   – convulsii febrile, 1 din 3000
   – dureri temporare sau rigiditate la încheieturi, mai frecvente la tineri și femeile adulte, 1 din 4
   – număr scăzut de trombocite ce pot cauza o problemă de sângerare, 1 din 30.000

   Probleme grave (foarte rar)
   – reacție alergică gravă, 1 din 1 milion
   – convulsii febrile pe termen lung, coma
   – afectarea permanentă a creierului
   Aceste probleme apar foarte rar și e greu de spus dacă vaccinul ROR a fost sau nu cauza. Nu există o certitudine asupra acestui aspect

   http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm#mmr

   Acum, complicații produse de bolile prevenite de acest vaccin:

   Rujeola:

   – 30% din bolnavi au penumonie (cauză frecventă de deces la copiii mici), infecții ale urechilor (1 din 10 și se pot lăsa cu pierderea permanentă a auzului) și diaree 8%. Aceste complicații apar mai frecvent la copiii sub 5 ani și la adulți
   – 1 din 1000 fac encefalită, care uneori înseamnă afectarea permanentă a creierului
   – 1 sau 2 din 1000 mor din cauza complicațiilor rujeolei
   – 18 copii sub 5 ani, din 100 000 vor face SSPE (PESS) boală degenerativă a sistemului nervos central, invariabil fatală. Nu apare imediat ci la câțiva ani după infecția inițială.
   http://www.cdc.gov/measles/about/complications.html

   Rubeola:

   Este periculoasă pentru femeile însărcinate, pentru că pot naște un copil cu sindromul rubeolic congenital (catarctă, surzenie, boală congenitală a inimii, nedezvoltarea completă a creierului, dezvoltare încetinită în uter, afecțiuni ale creierului, ficatulul, plămânilor, măduvei osoase)

   – Dacă infecția apare în primele 10 săptămâni riscul este de 90%
   – 11-16 săptămâni este de 10-20%
   – după 16 săptămâni este foarte rar, singura problemă raportată fiind surzenia

   http://www.nhs.uk/Condit…/Rubella/Pages/Complications.aspx

   Oreonul:

   Poate da infertilitate la băieți și bărbați, din cauza faptului că nu mai produc spermă sănătoasă.
   Meningită virală (nu e periculoasă ca cea bacteriană)
   Pancreatită – nu e nimic permanent nici aici
   Encefalită – poate fi fatală, ca și la rujeolă
   Pierderea permanentă a auzului – 1 din 20 000 de cazuri (este considerată rară)
   http://www.nhs.uk/Conditions/Mumps/Pages/Complications.aspx

   Punând în balanță riscurile efectelor adverse ale vaccinului ROR și riscurile bolilor pe care le previne, ea înclină de departe pentru alegerea vaccinului.

   ce înseamnă un risc de 1 la 1.000.000, cel mai rău ce se poate întâmpla din cauza vaccinului: este atât de rar încât ar trebui să treacă 5 ani în România ca să apară un astfel de caz, dacă se nasc anual 200 000 de copiii, Desigur, nu e de dorit, dar să ne uităm la epidemiile din anii recenți și vedem că bolile au făcut mult mai mult rău decât a făcut vaccinul și asta în condițiile in care multă lume încă își vaccinează copiii.

   Răspunde
   1. Velu

    @ oarecine: io inca nu m-am hotarat daca mi-a placut sa „sugi pula” sau sa-ti „dau muie”. Inca un dobitoc care pune forma inaintea continutului. Vorba vindecatorului, nu sunteti in stare sa apreciati in primul rand fondul problemei. Va repeziti ca idiotii sa comentati ambalajul.

    Răspunde
 23. Bogdan

  Interesant „articol”…vaccinarea copiilor din punctul meu de vedere este utila. Cat de benefica…doar timpul poate spune. Cu toate ca exista multe teorii conspirationiste care blameaza marile companii farmaceutice, trebuie sa recunoastem ca un sambure de adevar exista. S-au facut, se fac si se vor face experimente cu oamenii si nimeni nu poate sa ma contrazica. Populatia globului este in continua crestere, resursele in continua scadere. E simplu…cel mai puternic ramane in picioare.

  Răspunde
 24. Pingback: vaccinuri, păduchi, râie, de weekend care-va-sa-zica | mamaocupata

 25. Ioana

  Desi limbajul e destul de dur, cateodata e nevoie de el pentru a atrage atentia asupra unor probleme pe care unii le ignora. Din prostia si ignoranta lor, unii parinti care se cred atotstiutori, refuza vaccinarea copiilor lor. Eu nu refuz, prefer sa aiba copilul meu o mica febra decat sa stiu ca peste ani poate ajunge handicapat din cauza mea. Publicatiile si cazurile care arata eficienta vaccinurilor sunt mult mai multe decat cele care arata legatura lor cu diferite boli autoimune, alergii etc. E clar ca exista un puternic lobby din partea companiilor pharma pentru folosirea vaccinurilor pe care le produc, dar haideti sa ne gandim un pic ca oamenii aia care lucreaza la obtinerea acestori produse nu fac bullshit acolo, nu scot ceva pe piata daca nu e eficient (vorbesc din proprie experienta, stiu cata munca de research si development se depune pentru a gasi un produs eficient). Iar reactii adverse si aspirina are……

  Răspunde
  1. Velu

   De cate ori iei un vaccin in viata? De vreo 2-3 ori, cand esti mic si cam asta e. Evident ca din cele optionale poti sa-ti faci cate unul pe zi daca vrei. Dar cele esentiale se fac foarte rar. Ce dracu’ de castig crezi ca au companiile farma din vaccinuri care se fac de 2 ori in viata, in comparatie cu pastilele pe care le iei zi de zi. luna de luna in cazul unui tratament? De unde crezi ca castiga (mult) mai mult?
   Si cum zicea cineva mai sus, nu crezi ca in cazul asta ar fi mai eficient pentru aceste companii sa NU mai fac vaccinuri ci sa trateze ulterior boala, pe bani mult mai multi?
   Sau, ca sa impingem paranoia mai departe, de ce nu ambele? Adica sa faca vaccinuri care sa fie apa de ploaie (ser fiziologic) ca sa te imbolnavesti si apoi sa te trateze, dar nu ca sa te vindece complet ci doar ca sa iti prelungeasca agonia ca sa-ti ia cat mai multi bani? Teoria asta v-ar conveni mai bine, nu?

   Ei bine, prin faptul ca incidenta scazuta sau nula a bolilor pentru care s-au vaccinat in masa popoare intregi, ca au scazut dramatic numarul de (copii) bolnavi sau au disparut complet nu credeti ca reprezinta un adevar care se opune paranoiei voastre? Care desfiinteaza teoria conspiratiei?

   Răspunde
 26. calin

  domnule doctor, sint la fel de multe pareri impotriva citostaticelor si se acuza aceeasi conspiratie a corporatiilor farmaceutice. despre asta ce parere aveti? sint interesat direct de problema…

  Răspunde
 27. cristina

  Buna ziua, apreciez modul franc in care expuneti problema. Mi-as dori sa va am ca medic. Eu am nascut la 35 saptamani(sarcina cu probleme, stat in spital de la 16 saptamani monitorizata ecografic saptamanal si cu amniocenteza facuta -copilul cromozomial normal),un baietel cu down, diabet si hipoacuzie intr-o maternitate unde au fost cat pe ce sa-l bage in pamant pentru ca nu se fac teste de glicemie copiiilor cu greutate mica si ulterior evident cu scuza nu avem personal, ignorand cererea mea sa imi dea copilul in camera unde totusi il auzeam si in somn, nu…s-a preferat sa fie tinut in sectia copii cu probleme unde servea o dna asistenta 30-35 copii si unde ba avea glicemie 790 ba 25 cu convulsiile de rigoare. Am luat copilul pe semnatura acasa si surpriza am reusit sa ii tin glicemia sub control cu val de max 130. Medicul de familie ma intreaba: Astuia ii putem face vaccinurile?! CULMEA,DA. ASA AM HOTARAT EU. Mi-as dori un medic in care sa pot avea incredere! Sa ma indrume….din nefericire sunt foarte multe cazurile in care parintii in urma unui act medical defectuos isi pierd increderea in medici in general. Copilul meu avand diverse probleme mi-a oferit ocazia sa intalnesc si medici extraordinari la adresa carora am cuvinte de lauda si medici care presteaza servicii medicale execrabile. Nu toti parintii suntem exemplare cretine afectate de net :) dar unii suferim enorm de lipsa de profesionalism a unora si devenim caproare speriate. Sper sa citesc cat mai multe astfel de articole pe care o sa le share uiesc cu drag!

  Răspunde
 28. Amada

  Buna ziua. In primul rand vreau sa va spun ca am un copil, de 5 luni. In urma incompetentei unor medici care nu mi-au verificat tensiunea timp de 7 luni si nu m-au bagat in seama cand ma plangeam ca ma simt rau (ca doar asa e in sarcina!!! e normal sa nu te simti ca altadata!!! – comentarii primite de la medici) am fost nevoita sa fac cezariana de urgenta din motiv de HTA la 32 de saptamani. Copilul s-a nascut perfect normal, NU A AVUT NEVOIE DE INTERVENTII LA PLAMANI, doar ca a avut greutatea de 1800 g. In sfarsit, alaptat exclusiv, la varsta de 5 luni are 7 kg si a recuperat tot ce avea de recuperat. Doi medici ar fi vrut deja sa il opereze de hernie (care s-a inchis folosind plasturi timp de 3 saptamani) si sa ii puna sunt in creier pe motiv de hidrocefalie la o ecografie la care eu nu am fost de fata. I-am mai facut o eco transfontanelara CU MINE DE FATA si a reiesit ca ventriculii erau perfect normali, nici vorba de hidrocefalie.
  Concluzii:
  1) Increderea mea in medici este EGALA cu 0.
  2) Daca in urma vaccinarii copilul are reactii adverse, in special la cele pe viata ma refer, imi plateste medicul sau sistemul medical tratamentul lui? De ce eu sa platesc daca nu imi vaccinez copilul si se imbolnaveste, dar nimeni sa nu plateasca daca il vaccinez si se imbolnaveste?

  Sper lasati comentariul sa apara pe blog.

  Cu respect,
  Amada.

  Răspunde
  1. Vindecatorul

   De acord. Medicii care v-au vazut, fara sa va ia o tensiune, sunt niste oligofreni. Macar la analize v-au trimis? Cei care au pus diagnosticul de hidrocefalie fara sa fie siguri nu au nici o scuza. E vorba de nepasare sau si incompetenta. Ambele de neacceptat atunci cand e vorba de viata unui om. Va cred cand spuneti ca nu mai aveti incredere in medici. Si eu as simti la fel. E un fenomen general de neincredere. Sunt de acord cu ceea ce spuneti. Ar trebui sa raspunda cineva in caz ca se intampla ceva dupa vaccin, dar si dvs ar trebui sa raspundeti in cazul in care copilul face boala care ar fi putut fi evitata prin vaccinare. Asa ar fi corect. Din pacate nu e nimic corect pe lumea asta. Putem fi cu totii victimele unui asemenea sistem si unor asemenea oameni, care nu se pot numi medici.

   Răspunde
   1. oarecine

    paiiii v-ar placea sa decida o „elita” din asta pentru viata dvs, domnule doctor?
    ma refer la elita care a diagnosticat copilasul Amadei

    Răspunde
  2. Vindecatorul

   O intrebare, daca se poate. Ce fel de hernie voiau sa opereze macelarii aia? Si ce legatura a avut ecografia cu faptul ca erati sau nu dvs de fata? Copilul este vaccinat sau ati refuzat? Sunt mai multe intrebari :) scuze.

   Răspunde
   1. Amada

    Hernia era la ombilic – normal ca a avut hernie daca s-a nascut prematur. Prima ecografie transfontanelara in urma careia au tras concluzia ca trebuie operat la cap i s-a facut fara sa fiu eu sau altcineva din familie de fata. Copilul mi-a fost luat de o asistenta de pe coridor, dus in sala la domnul doctor si adus inapoi tot pe coridor. In fisa cu rezultatul ecografiei era si rezultatul examenului clinic, din care mi-am dat seama ca de fapt copilul meu fusese incurcat cu altul. Greutatea nu era a lui, nici grupa de sange. Si concluzia domnului doctor a fost ca poate a incurcat asistenta copiii. De asta am subliniat ca nu am fost de fata, pentru ca pur si simplu am primit rezultatele altui copil. Deci era sa fie operat in baza altui copil.
    Iar la ultima intrebare, copilul inca nu este vaccinat. Am amanat pana la varsta de 1 an luarea deciziei. As vrea sa il vaccinez cu cate un vaccin o data, nu 6 in 1, ca nu e cafea. Mai bine il intep de mai multe ori (ca doar asta e motivul 6 in 1, sa nu chinui copilul cu intepaturile, nu?) si astept efectele fiecarui vaccin parte decat sa aiba cine stie ce reactie super grava. Mentionez ca toti din familia mea care au fost vaccinati de cate ceva au avut grave efecte adverse.
    Ma mai gandesc la partea cu vaccinarea, nu sunt deocamdata nici pro nici contra. Dar vaccinul ROR cu siguranta nu o sa i-l fac pt ca si eu am facut bolile si mi se pare in regula sa le faca si el. Sunt bolile copilariei, aproape toti le-am facut. Puteti sa imi spuneti va rog de ce generatiile viitoare nu ar trebui sa le mai faca?

    Multumesc :)

    Răspunde
   2. nerjin

    6 în 1 = de 6 ori administrate celelalte componente pe lângă antigenii în sine, de 6 ori injecție și nu cred că e prea plăcut (nici la tratament injectabil nu se mai fac de 6 ori injecții) și de 6 ori șanse să ai efecte adverse.

    Răspunde
 29. Miryam_85

  În urma acestei „agresiuni” organismul copilului e forţat să producă anticorpi, care îl vor ajuta să nu contacteze boala respectivă. Imaginati-va un animalus slabit, fortat sa se ridice dandu-i-se bice. Se va ridica, fortat, insa rana pricinuita de bice va ramane…Dar ce conteaza…? Bine ca s-a ridicat, nu?

  Răspunde
  1. Closed

   Da, bine ca s-a ridicat, pentru ca riscul in cazul contractarii bolilor respective e mult mai mare decat sfortarea pe care trebuie sa o faca sistemul imunitar pentru a invata cum sa lupte.

   Răspunde
 30. Ana-Maria

  Bine punctat! Au sărit pudibonzii…Pacat ca cei cărora le e adresat nu-l vor intelege. Cum vreti d-voastră sa-si vaccineze copiii , când exista un curent anti medical? Se poarta nasterea acasă,uneori neasistata, exista ” mămici”( am pus intre ghilimele pentru ca detest diminutivele gratuite) care-si hrănesc odraslele raw-vegan , sunt parinti care nu-si vaccineaza copiii pentru c-au auzit de nu stiu unde de efecte secundare si cate altele… Cred ca va luptati cu morile de vânt…

  Răspunde
 31. Closed

  Pentru toti cei care sustin ca e dreptul lor sa aleaga daca isi vaccineaza copilul sau nu: nu, nu e dreptul vostru. Copilul respectiv are dreptul sa traiasca o viata normala, sa aiba un fizic normal, o activitate sexuala normala samd. Poate va avea norocul sa aiba asa ceva si fara vaccin. Dar, parintii nu risca nimic daca nu-l vaccineaza, nu ei raman marcati pe viata de o boala sau alta, nu ei mor cand boala respectiva provoaca niste complicatii. Sigur, psihic pot fi afectati, dar greutatea bolii si a sechelelor o va purta copilul.

  Apoi, poate ar fi interesant ca cei atat de vehement impotriva vaccinurilor sa aiba o discutie cu pacienti ce au avut poliomielita, de exemplu. Pacienti de genul celor de aici: https://www.antzmedia.com/blogcontentimages/1334664195.jpg Si sa le spuna cat de norocosi au fost ca n-au avut parte de vaccinuri, ca au scapat de conspiratiile companiilor farmaceutice, ca si-au creat imunitate prin contractarea bolii, nu prin vaccinare. Ma rog, asemenea pacienti exista si in Romania, le recomand sa ii caute si sa le transmita cat de bine e cand nu te vaccinezi.

  Pentru cei care considera limbajul din articol prea dur: va dau dreptate; insa ati mai considera limbajul ca fiind dur atunci cand boli considerate eradicate ar reveni si ar lovi si in copiii vostri nevaccinati?

  Răspunde
 32. Madalina

  Mergem la tamplar sa ne faca mobila, pentru ca noi nu ne pricepem, deci apelam la specialist. Mergem la frizer sa ne tunda, pentru ca noi nu putem, apelam iar la specialist. Ne reparam masinile in service-uri auto si chemam zugravi acasa sa ne varuiasca, apelam la specialisti. Evident ca in fiecare domeniu se vor gasi niste imbecili care in general stiu totul despre orice, cand de facpt ei nu stiu nimic despre nimic.
  Medicul, in majoritatea cazurilor, este specialistul. Oricat de idiot ar fi un medic, el stie mai multe decat mine, din simplul motiv ca a studiat in domeniu, pe cand eu nu am facut asta. Ca mama evident ca sunt libera sa aleg medicul pediatru in functie de criteriile mele. Traiesc in afara tarii, intr-un loc in care fff putine vaccinuri sunt platite de stat. Vaccinurile fac parte din schema obligatorie, dar nu toate sunt gratuite. Parintii scot bani si platesc pentru ele. Asta e. Sanatatea copilului meu conteaza mai mult decat orice. Conteaza mai mult decat ce cred eu, conteaza mai mult decat ce cred niste mame cretine care isi condamna copiii la riscuri majore doar pentru ca ele stiu sa se dea hutza hutza pe net si nu au capacitatea intelectuala sa separe niste informatii de niste aberatii.
  Am avut dubii doar cu vaccinul de la 12 luni (dubii inoculate de diverse articolase scrise de retardati si publicate peste tot in mediul online). Recunosc, i-am crezut! M-au prostit repede. Dar! dupa o „documentare” pe net, am mers la medic. Si am intrebat care-i treaba cu autismul asta si ce legatura are el cu vaccinarea. In amabilitatea ei, doamna doctor mi-a explicat fff detaliat niste chestii si m-a trimis sa fac documentare reala, tot pe net. Pentru ca pe net gasesti de toate, important e ce vrei sa citesti.
  Atunci am citit, am ascultat conferinte medicale despre autism, medici specialisti, etc. Si am inteles. Exista un risc. Exista riscuri in orice: in apa, in mancare, in mersul pe strada. Dar oare cate riscuri exista daca nu-mi vaccinez copilul? De ce sa ne opunem evolutiei? Natura umana e remarcabila! Ne adaptam mediului, corpul nostru se schimba in functie de circumstante si de mediul in care traim. De ce sa nu-l ajutam? De ce sa refuzam evolutia? Cu ce pret?
  Super mame care nu-si vaccineaza copilasii, dar super mame care le-au bagat formula in bot bebelusului de la nastere, ca vezi doamne, n-au lapte! Cum vine treaba asta?
  Sunt total de acord ca shit happens! Sper ca noua sa nu ni se intample. Imi doresc sa imi cresc copilul intr-un mediu perfect, lipsit de riscuri. Dar asa ceva se intampla doar in imaginatia mea. Realitatea e ca fiecare secunda din viata noastra este expusa unor riscuri. Asa ca de ce as mai adauga eu altele in plus?
  Nu vreau sa stiu ce e in sufletul mamelor care si-au pierdut copiii de la simpla zgarietura intr-un fier ruginit pentru ca ele au refuzat vaccinarea. Nu vreau sa stiu ce e in sufletul mamelor carora le mor copilasii in ele la nastere pentru ca ele au vrut sa fie cul si trendi si sa nasca acasa, ca animalele, neasistate. Pentru ca nu-i asa, la spital e nasol!
  Ceea ce as vrea insa e sa vad pe net si astfel de articole, scrise de mame care au trecut prin asta. Dar nu, nu o sa vedem, pentru ca suntem prea lasi sa ne facem publica imbecilitatea. Suntem prea egoisti sa-i ajutam pe altii sa invete din dramele noastre.
  Asa ca pana una alta, o sa citit doar ineptii scuipate de minti bolnave si nedocumentate.

  Răspunde
  1. Mihai

   Esti infiorator de proasta :))
   Te contrazici singura si nu reusesti sa iti faci ordine nici macar in capul ala mic al tau in care iti sta creierul foarte lejer (glumesc, sper ca stii ce e aia o gluma)
   Ma uit cum atrage Domnul Doctor Vindecator, o gramada de imbecili sa ii citeasca expunerile :))

   Răspunde
   1. nerjin

    Unde s-a contrazis singură??

    E simplu: vaccinurile au reacții adverse, dar și bolile există și au consecințe. Pui riscurile în balanță, alegi între cele două și singurul rezultat corect e că trebuie să vaccinezi.

    Pe net circulă foarte multe lucruri, informația trebuie cernută, una e să te „documentezi” de pe bloguri scrise de fanatici religioși sau de pe siteuri care promovează alte terapii alternative și invariabil împotriva medicinii, și alta de pe site-uri sau cărți scrise de specialiști în vaccinare.

    Răspunde
 33. Catalin Oroviceanu

  Am citit si trebuie sa spun ca de mult timp nu am mai vazut un text care sa ma faca si sa rad, dar si sa puna punctul pe I intr-o maniera atat de corecta (si cand spun „rad” inseamna amuzament generat de modul de exprimare, nu dispret fata de ce a spus autorul).
  Multe concluzii de tras de aici (si din comentarii), dar cea care ar trebui sa li se para tuturor anti-vaccinistilor importanta e cea de raspundere: parintii anti-vaccinisti nu raspund ei insisi pentru suferintele copilului datorita nevaccinarii. E usor sa decizi cand nu raspunzi.
  In rest, sunt surprins ca unii oameni critica limbajul dur-obscen: oameni buni, nu va place, nu cititi. Simplu, nu?

  Răspunde
  1. inoX

   Gresiti in aceeasi masura in care o face si autorul articolului, domnule profesor. Obligatorie sau nu, vaccinarea se face copiilor, copii care au parinti, iar ultimul lucru de care-i puteti acuza pe acei parinti tampiti e faptul ca nu raspund pentru propriile odrasle. De orice pot fi acuzati (de prostie, de neinformare, de scepticism acut :D), dar nu de faptul ca nu le doresc sanatatea copiilor lor.

   Răspunde
 34. Dr ATI Lavinia

  Vai cat de mult mi-a placut articolul!!Nici nu stiti cat de mult imi place de dvs in clipa asta!Sunt doctor si mamica si sunt total de acord cu ce ati spus.Cred ca nu a existat saptamana sa nu ma cert cu vreun vecin,cunostinta,pacient,etc,pe tema vaccinurilor.Caci,nu-i asa,ele sunt demonul actual,”ca asa am citit eu pe goagle”.Ma bucur de fiecare data cand vad oameni care stiu despre ce vorbesc ,nu doar se bazeaza pe articole de pe net citite dimineata la cafea sau la toaleta:P.Limbajul dvs poate ca pe unii ii deranjeaza dar cred ca numai asa,vb pe limba lor,poate baga si ei la cap ceva.Sper totusi sa ne revenim cu totii si sa avem incredere in dr cu ani de facultate si experienta in spatein cei care fac cercetari adevarate in medicina,nu de nenea „nu-stiu-care”ce a scris si el un articol nu se stie exact de unde documentat.Va multumesc!PS.Mi-am vaccinat fetita inclusiv cu cele optionale si nu a avut nici macar un efect advers.

  Răspunde
 35. Oana

  Felicitari, domnule doctor! Chiar sunteti de admirat! Le-ati vorbit pe limba lor…asa se procedeaza cu imbecilii, intr-adevar…Cei mai multi dintre cei care refuza vaccinurile nu stiu pe ce lume traiesc si nici macar cum ii cheama. Sau sunt niste snobi anti vaccinare ca „asa se poarta”. Cu atat mai trist cu cat unii sunt chiar licentiati. Din pacate va pot spune ca la gradinita si scoala inca sunt acceptati copii care n-au facut nici un vaccin de la nastere…nu stiu pana cand, probabil pana cand se va intampla o tragedie pe undeva.
  In imensa lor prostie si ignoranta incalca dreptul fundamental al copilului (care saracul chiar n-are nici o vina ca s-a nascut din niste idioti!) la sansa unei vieti sanatoase! Pe principiul vechi „eu te-am facut eu te omor” 😀 La urma urmelor e problema lor ce decid in legatura cu sanatatea propriei odrasle! Treaba e insa ca pana la urma e o problema de sanatate publica si aici ar trebui sa se intervina ferm, legislativ. Si la fel de ferm pedepsiti cretinii de medici care elibereaza avize epidemiologice false celor care n-au fost niciodata vaccinati!

  Răspunde
 36. Pingback: Strumfi si Strumfite de Iulie 2013 - Pagina 2442

 37. Mircea Puşcaşu

  Ce te vei face dom’doftor daca unul din copiii pe care ii vaccinezi matale dupa schema guvernamentala (inspirata din lobby-ul corporatiilor farmaceutice) va pati efectele adverse de care si matale te temi daca esti sincer cu tine insuti ? Ha?

  Uite asa niste efecte:
  ” Eric had 24 seizures 2 weeks later then 50 a month later then more and more we watch our baby slip away to just a rag doll.
  We last saw our Angel smile in 1992 after 17 stays in the hospital in ICU and once on life support. We know now after years of testing and Dr telling us that Eric had a reaction to the DPT vaccine. So I spend my time taking care of my son and spreading his story. Know BEFORE you Vaccinate! ”

  http://www.vaccinationinformationnetwork.com/erics-story/

  Răspunde
  1. Vindecatorul

   Se poate sa aveti dreptate. Ce ne facem insa cu reactiile adverse, incidentele si accidentele care pot sa apara in cazul ORICARUI tratament sau manevre medicale? Doar pentru ca exista o sansa ca pacientul sa moara pe masa de operatie, inseamna sa nu mai operam oare? E cu doua taisuri discutia. Stiti f bine ca absolut orice manevra medicala are un risc. Orice medicament poate da, in anumite cazuri, soc anafilactic. Nu cumva e o chestie de risc-beneficiu, asa cum se intampla si in cazul chirurgiei, pe care o practicati cu mult succes si tin sa va felicit pentru asta. Atat eu, cat si pacientii mei, care s-au vindecat datorita mainilor dumneavoastra.

   Răspunde
   1. Mircea Puşcaşu

    Vaccinul care a cauzat aceasta reactie era DTP. Teoretic te fereste de difterie (inexistenta in Romania din anii 80), tetanos (1 caz pe an la 19 milioane de romani), pertusis (tuse magareasca).
    Producatorii avertizeaza ca pacientii pot avea ca reactii adverse: Sindromul mortii subite a sugarului, purpura trombocitopenica, convulsii grand mal, autism, encefalopatie etc.
    Daca punem aceste reactii adverse in balanta cu beneficiile preventiei unor boli usoare, dar mai ales disparute nu vad cum autoritatile politice hotarasc sa vaccinam fiecare prunc nascut in Romania de 6 ori.(!!!)
    Vreti sa spuneti ca fiecare medic vaccinator face asa cum scrie in lege, informeaza apartinatorii asupra reactiilor adverse pe langa “marile” beneficii ale acestui vaccin si il lasa pe el sa ia o decizie informata in privinta acceptarii vaccinului? Sau ca DSP-ul incurajeaza vaccinatorii sa aplice principiul consimtamantului informat? Aceste vaccinuri se instaureaza prin lobby murdar corporatist cu spagi la nivel inalt si nu in urma unor necesitati epidemiologice reale.

    Răspunde
 38. boloboc

  Un video care explica de unde a pornit frenezia cu autismul ‘cauzat’ de vaccin:

  ▶ Vaccines Don’t Cause Autism: Healthcare Triage #12 – YouTube

  Răspunde
 39. Mircea Puşcaşu

  O conferinta care demonstreaza la rece conexiunea intre mercur, autism si agenda mondiala de vaccinare promovata de GAVI si legatura cu National Security Study Memorandum 200 for population control. Cine e cinstit cu sine insusi va urmari adevarul si nu scuzele neputintelor si intereselor proprii.

  Mercury, Autism and the Global Vaccine Agenda
  O conferinţa cu dovezi clare despre:

  – existenţa unor cantităţi enorme de mercur în vaccinuri, cantitate declarată de însăşi producători, exprimată în unităţi de măsură improprii pentru a părea cantitate neglijabilă (0,01% zic ei, când ar trebui să exprime mercurul în “parts per billion” (ppb), unitate în care concentraţia maximă admisă este de 2 ppb în apa potabilă, iar într-o doză de vaccine este în cantitate de 50.000 ppb (echivalentul lui 0,01%))

  – efectele clinice ale intoxicaţiilor cronice cu mercur, efectul cumulativ al administrării mercurului prin vaccinuri

  – corelaţii statistice între mercurul din vaccinuri şi incidenţa autismului (*primul caz de autism este descris în 1932, mercurul s-a introdus în vaccinuri în 1931; *după introducerea pe scară largă în anii 60-70 incidenţă autismului a crescut de la un caz la sută de mii de oameni, la un caz la 150 de oameni în 2005; *comunităţile ce au refuzat vaccinarea nu au nici un caz de îmbolnăvire de autism(în 20.000 de Amish nevaccinaţi, nu există autism.)

  – dovezi medicale (biochimice şi clinice) ce arată că autismul este o formă de reacţie la mercur ce apare la foarte mulţi copii expuşi la mercurul vaccinal.

  – tratamentul cu chelatori de mercur (EDTA, Zeolit) arată scăderea mercurului intra tisular, creşterea excreţiei de mercur, îmbunătăţiri spectaculoase ale condiţiei neuro-psihice ale pacientului (un caz menţionat , după tratamentul de 6 luni cu chelatori de mercur, copilul a început să vorbească)

  – cine implementează la scară mondială vaccinuri, ce interese au?

  – legătura între campania mondială de vaccinare şi mişcarea mondială de control al populaţie, prin sterilizări făţise şi ascunse, debilizari fizice şi psihice, controlul naşterilor, promovarea distribuirii gratuite a anticoncptionalelor, vaccinurile anti-sarcină, promovarea ideilor malthusiene în mass-media, educaţie, instituţii publice.
  – multe alte date, statistici, informaţii oficiale, studii clinice, biochimice.
  O conferinţa impresionantă, merită urmărită, pentru multitudinea datelor puse la un loc şi pentru imaginea de ansamblu creionată astfel. Un rezumat la îndemână oricui.

  Răspunde
  1. boloboc

   Foarte amuzant contrastul intre video-ul postat fix deasupra de mine si comentariul asta. Scriu aici nu ca sa il conving pe tipul de mai sus ca ceva nu e in regula cu ce a dat el copy-paste acolo, ci pe cei care citind astea s-ar lasa intimidati de multimea de faux-science amestecat cu teorii conspirationiste.

   Toate punctele de mai sus se demonteaza cel mai simplu cu urmatoarea secventa (de la min 5:04):

   Mai mult, toata chestia cu mercurul in vaccinuri poate fi inteleasa foarte simplu cu o cautare pe google, unde sunt mentionate studii conduse de mai mult de un doctor (in cazul lui David Ayoub a se citi „doctor” [*]) . http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal_controversy

   Cel mai mult mi-a placut fraza asta (care are cate o referinta dupa numele fiecarei organizatii):

   „Further evidence of the scientific consensus includes the rejection of a causal link between thiomersal and autism by multiple national and international scientific and medical bodies including the American Medical Association,[48] the American Academy of Pediatrics,[49] the American College of Medical Toxicology,[50] the Canadian Paediatric Society,[51] the U.S. National Academy of Sciences,[2] the Food and Drug Administration,[5] Centers for Disease Control and Prevention,[10] the World Health Organization,[9] the Public Health Agency of Canada,[52] and the European Medicines Agency.[53]”

   Dar desigur, noi stim mai bine ca vaccinurile sunt rele.

   [*] http://americanloons.blogspot.com/2013/03/462-david-ayoub.html

   Răspunde
   1. Mircea Puşcaşu

    Abureli, boloboc, abureli. La min 5.04 zice ca vaccinurile nu mai au mercur din 2003. Ori minte ori habar nu are ce injecteaza el copiilor ca si pediatru. Scrie in prospecte majoritatea vaccinurilor contin mercur (tiomersal). Citeaza doar studiile care vrea el. Pe cele ce arata conexiunea intre vaccinuri si Autism Spectrum Disorders le evita, ori nu le stie (=grav), ori le omite din interes personal (=grav).
    Sa amintesc doar cateva, exista zeci de astfel de studii:

    Newschaffer Cj et al. National autism prevalence trends from United States special education data “, Pediatrics 2005;115: 277- 282
    Homes AS et al. “Reduced levels of mercury in first baby haircuts of autistic children “, International Journal of Toxicology 2003;22: 277-285
    Nataf R. et al. “Porphyrinuria in childhood autistic disorder : Implications for environmental toxicity”,Toxicology and Applied Pharmacology 2006;214:99-108
    Bradstreet J et al. “A case – control study of mercury burden in children with autistic spectrum disorders “, Journal of American Physicians and Surgeons 2003 2003; 8: 76-79
    Burbacher TM et al. “Comparision of blood and brain mercury levels in infant monkeys exposed to methylmercury or vaccines containing thiomersal”, Environmental Health Perspectives, published online 21. April 2005
    F. Edward Yazbak, MD -“Autism: Is there a vaccine connection?”- FAAP, 1999
    Institute of Medicine “Immunization Safety Review – Thimerosal – containing vaccines and neuro-developmental disorders “, The National Academy of Sciences 2001
    Avinoam Shuper, MD – “Suspected measles-mumps-rubella vaccine-related encephalitis”- Scandinavian Journal of Infectious Diseases, 15 sept. 2010

    In plus toata lumea recunoaste azi ca vaccinurile pot cauza autism, chiar si producatorii recunosc asta public, in prospecte, uite aici un exemplu in care scrie in prospect ca acest vaccin poate provoca Sindromul mortii subite a copilului, autism, encefalita etc:
    http://bucovinaprofunda.files.wordpress.com/2013/08/dtp-autism-sids-2a.jpg

    Răspunde
  2. Vaccinativaccinativaccinati!

   Inca nu ati depasit faza cu mercurul care da autism?!? In toata lumea (civilizata) se stie deja ca isteria legata de asta e doar atit: o isterie. Mai cititi, mai cititi. Articole de specialitate, nu scrise de madam nuscare mare ‘celebritate’ care s-a trezit cu asta in cap.

   Lucrez intr-un laborator care se ocupa cu studiul autismului. Nu o sa dau eu linkuri spre articole care intr-adevar stiu ce spun/scriu acolo, dar se pot gasi. Ahhh, grea e medicina asta, daca nu ne-am apuca toti sa o invatam pe net ar fi mai bine pentru toti.

   India abia (fatza de zeci de ani in alte tari) a sarbatorit eradicarea poliomielitei parca anul trecut. O mare victorie! Nu s-a realizat asta prin nevaccinare, evident. Ci prin vaccinarea ‘turmei’. Pentru ca da, exista efectul imunitatii de turma. De care beneficiaza si copiii vostri cei nevaccinati. Pina la un moment dat, cind numarul lor il va dovedi pe numarul celor vaccinati si atunci sa te tii. Sper sa nu se ajunga acolo.

   Răspunde
 40. verrrra

  Sunt asistenta medicala in Canada si ma lupt cu acealeasi argumente, cand e vorba de vaccinat. Ce-i drept, procentul celor ce se opun vaccinarii, e mult mai mic decat in Europa. Si trebuie sa stai, sa le explici, sa le desenezi, sa priceapa. Postarea dumneavoastra e nemaipomenita. Ma va ajuta enorm la convingerea parintilor specialisti in „internetistica tamaduitoare”. Multumesc!

  Răspunde
 41. militar in operatiuni speciale

  Buna seara,

  Am avut o misiune in care am colaborat cu doctori specialisti americani. Acestia in timpul procedurii de vaccinare colectau si ADN-ul pacientilor. Niciunul din acesti doctori nu isi vaccina copiii si mi-au recomandat si mie acelasi lucru.
  Cand am lucrat la antidrog am avut un curs medical si am intalnit aceeasi poveste. In US chiar CDC a admis anumite lucruri legate de vaccinuri si cancer. Insa e o presiune politica intensa pentru a se tine acest program de vaccinare si de colectare a ADN-ului.
  Ce spun nu e nici macar un secret, lucrurile au fost facute publice la Washington. Verificati!
  Vaccinul antipolio contine virusul SV40 care a aparut in procente de 40% – 60% la pacientii cu cancer osos sau cancer la plamani. Si acestea sunt informatii admise de CDC si puse in discutii de doctori cu scoala serioasa, nu ca autorul de mai sus.

  Opinia mea sincera pentru parinti, documentati-va intens inainte de a lua aceasta decizie de a baga prostii in copiii vostri. Sistemul de sanatate din toata Uniunea Europeana este doar o anexa a CDC-ului care dicteaza OMS-ului tot ce doreste.
  Daca doriti sa va convingeti intrebati doctorul care se ocupa de vaccin daca semneaza un act prin care se obliga sa raspunda si sa plateasca pentru cazul in care ceva nu merge bine copilului dupa vaccinare. Niciunul n-o sa accepte sa semneze, credeti-ma.

  Domnul doctor din articol minte si va spune asta un om care a vazut multe. Poate prea multe.

  Iar dvs. domnule doctor daca ati avea o astfel de atitudine in fata mea v-as intoarce spatele si as pleca. Insa aveti grija cu atitudinea asta. Acolo unde am lucrat eu politistii sunt un fel de copii la joaca in parc. Producatorii de droguri sunt cei mai cruzi infractori din cati exista.
  Sunt foarte greu de urmarit, foarte greu de ajuns in preajma lor, au garzi profesioniste. Sunt oameni care traiesc din crima.
  Si totusi un mare procent sunt asasinati de parinti ai unor copii omorati de acestia. Nu pot sa dau detalii dar am vazut ce poate face un parinte cand are determinare. Determinarea lor intrecere experienta militara a unora ca mine. Crima si razbunarea oricine le are in sange, insa determinarea unui parinte de a isi razbuna copilul te poate trimite intre scanduri.

  Din Amsterdam cu drag,
  Un militar.

  Răspunde
 42. ecogradinar

  Tocmai am dat peste un articol despre retragerea de pe piaţă a vaccinului hexavalent în jumătate din europa.
  Dacă ştirea e adevărată, ridică multe semne de întrebare referitor la siguranţa vaccinurilor. Dacă vaccinurile sunt aşa sigure, de ce l-au retras?
  Dacă nu sunt chiar aşa sigure… câţi oameni au suferit din cauza încrederii lor în sistemul medical?

  http://www.televiziunea-medicala.ro/vaccinul-hexavalent-a-fost-retras-in-jumatate-din-europa/

  Răspunde
 43. Dorothee

  În 33 de ani de activitate ca medic nu am întâlnit în rândul pacienţilor mei nici un singur caz de copil cu autism sau alte reacţii postvaccinale severe. Ce-i drept, vaccinurile pe care le administram pe vremea aceea erau infiolate la noi, la Institutul Cantacuzino ( acum împins în prăpastia falimentului) şi conţineau drept mediu de inactivare-conservare o soluţie de aldehidă formică.
  Angoasa aceasta cvasipsihotică faţă de efectele posibile ale vaccinurilor actuale are un punct de plecare…sau mai multe, depinde cât de orchestrată este antivaccinomania. Suspiciunea privind buna intenţie a vaccinofobilor a început de când am observat discordanţa între acuzaţiile zgomotoase de pe internet ( mămici, piersicuţe, naturişti,homeopatofili) şi realitatea liniştită din teren, în rândurile pacienţilor mei şi în propria familie foarte vaccinată.
  Doctore blog-autor, luptă cu atenţie şi prudenţă, că ghilotina celor ce aşteaptă să greşeşti în ceea ce afirmi, stă deasupra capului tău.
  Noi ştim că nimeni nu este infailibil, că toate substanţele introduse în corp pot avea uneori reacţii adverse redutabile. Nimic nu este 100% inofensiv (atenţie pacienţilor ,,naturişti” , şi plantele pot fi nocive straşnic ! )
  Cred că cei mai mulţi dintre oameni nu renunţă nici morţi la ideile lor fixe, oricâte argumente logice le-ai servi ca să-i convingi că se înşală. Aşa şi in controversa asta inutilă, despre vaccinuri. Este ca un fel de sectă.

  Răspunde
 44. eddie

  La faza cu mercurul ai ratat o chestie : Nu e mercur pur in vaccin.
  Asa si eu mananc zilnic clor toxic cu sodiu care se autoaprinde si beau niste hidrogen exploxiv cu oxigen.

  Răspunde
 45. Bacs Stefan

  Vaccinarea trebuie.Cred ca dupa 44 de ani de medicina pot sa-mi scriu parerea.
  Vaccinurile care se retrag au in spate interese economice ,iar nu probleme medicale.
  Stimatii mei,cum, vaccin pt.Europa si vaccin non-Eu? Al dracului virus,cum isi permite sa „vina” din Asia sau Africa in Europa? Cand e in Asia se foloseste un vaccin,iar cand ajunge in Europa altul?
  Frumosilor,ia nu vaccinati voi copiii cam timp de 5 ani si va promit ca cei de la pompe funebre vor lucra 24 din 24 /7 din 7,iar spitalele vor geme de copiii vostri,dar de data aceasta cu probleme serioase.

  Răspunde
 46. Alexandra

  Nu stiu de ce dar sunt ferm convinsa ca toti acesti comentatori antivaccin au Absolut toate vaccinurile facute :) …stupoare…nu sunt nici morti…si nici nu alergau parintii inainte de 89 prin farmacii pentru tratamente de „efecte adverse”….Nu sunt in domeniu…sunt doar mama…..si am ales sa le fac pe toate…si pe cele obligatorii si pe cele extra…..stiu atat : Am facut vaccin Rottavirus…si atunci cand a fost epidemie in gradinita si toti isi tineau copii prin spitale prin perfuzii….fiul meu a facut un singur scaun mai moale dupa care si a revenit..fara tratament……nu necesita….. Stiu ca la varicela lui i au aparut 20 de puncte rosii si au tinut o spatamana…..nu a facut febra nu l am impachetat in gheata nu avea bube si pe limba cum am mai auzit….stiu…ca fiul meu raceste de 2 ori pe an si nici atunci nu face febra si tine fix 7 zile maxim…stiu ca a luat de 2 ori in viata antibiotic….stiu ca imi expira medicamentele in dulap si ca fiul meu de 6 ani…la gradinita in bucurestiul aglomerat….nu are probleme si e sanatos…Nu am facut medicina……Avocatura nu are legatura…stiu ca eu rezolv problema juridica sau penala a unui client si stiu ca merg la medic atunci cand eu sau familia mea suferim fizic de vreo boala……Ma las pe mana dansilor…pentru ca…stiu mai bine……asta fac zi de zi …….si asta au invatat…..Toti cei ce boicotati sunteti vaccinati…..stiu ca pana la 30 de ani n am avut nici pneumonie…nici dizenterie…nici n am murit de variola..n am nici hepatita….m am intepat copil fiind intr o mie de fiare la bunici si n am murit de tetanos…..etc…..Internetul nu este un ghid atotstiutor….sunt carti in domeniu daca chiar suntem asa de interesati..scrise de oameni in masura nu de tza tza veta intr un grup de mame pe Fb…pacat…

  Răspunde
 47. Alexandra

  FELICITARI PENTRU ARTICOL! :)
  E ‘la moda’ sa nu vaccinezi copilul, din pacate. Intr-adevar, exista si efecte adverse insa sunt suportabile. Am o fetita de 1a8l, doar dupa vaccinul de la 6 luni mi-a facut febra care a scazut imediat cu panadol…
  Si subscriu, mancam mult mai multe otravuri fata de cele ‘din vaccin’, respiram otrava…etc

  Răspunde
 48. Evelyn

  un articol ..wow …foarte dur, cuprinzator si adevarat. Pacat ca nu sunt mai multi oameni care gandesc asa…dar acum e „la moda” sa nu-ti vaccinezi copilul-unii au impresia ca asa isi arata inteligenta superioara. Vorba aia: daca inainte traia doar cine era mai puternic, acum toti au o sansa egala la viata; cei care nu accepta sa-si vaccineze copii au uitat probabil de vremurile in care oamenii mureau din cauza unor boli care in momentul de fata sunt eradicate tocmai datorita vaccinurilor….
  felicitari pentru articol, ar trebui citit de cat mai multa lume!!!

  Răspunde
 49. Nicoleta

  Ma bag si eu ca musca in lapte:)) Iubesc medicina! E viata mea! Am studiat in 7 ani cat altii intr-o viata! Sunt PRO vaccin!! Perfect de acord cu tine! Daca esti dur? DA! Asa si trebuie! Poate asa va intelege cineva ceva… Sa vorbim pe limba lor,zic! Dar… Am un dar… Cu diversificarea si laptele praf… Sunt persoane care nu pot alapta… Deci dau lapte praf odraslei tocmai pt a nu-si vedea odrasla moarta… Si diversificarea… Am copii cu risc crescut de diabet si obezitate… De alaptat nu am putut sa alaptez.. Dadeam lapte praf..Da,ala cu 50% zahar.. Am fost nevoita sa incep diversificarea la 4 luni cand copiii mei erau in pericol de a face diabet… Deci cazuri si cazuri.. Ir rest.. Felicitari si mult respect!

  Răspunde
 50. Cricri

  Perfect argumentat articolul!
  Ati uitat insa ceva: toti parintii astia moderni care nu-si vaccineaza copiii ii indoapa din frageda pruncie cu antibiotice pentru banale raceli, antibiotice a caror administrare asa dupa ureche e mult mai periculoasa decat un vaccin.
  Si uitam cu toti cel mai important aspect al problemei: copiii sunt vectorii de transmisie pentru cele mai multe epidemii iar astia nevaccinati sunt in pericol pentru ca la un moment dat intra in comunitate si in acelasi timp sunt un pericol pentru ceilalti copii si pentru societate in general pentru ca intrerup un lant imunologic.

  Răspunde
 51. Mamaa Omida

  Asta cu ne-vaccinatul e pe princiupiul: mai bine intram in raul plin de crocodili ca nu ne-o manca tocmai pe noi, poate reusim sa ne fofilam, ca in barca exista riscul sa ne rasturnam!!

  Răspunde
 52. Andra

  O singura intrebare am: daca e asa de importanta vaccinarea copiilor de ce medicii nu o fac benevol si e nevoie sa fie platiti pt fiecare vaccin in parte? Nu sunt contra vaccinare, dar cred ca daca se doreste binele copiilor nu e nevoie de recompense pentru a administra un vaccin.

  Răspunde
  1. Vindecatorul Autor articol

   si producatorii de lapte praf sau mancare pentru copii ar trebui sa o dea gratis, nu? ca si astea sunt importante pentru copii. la fel si hainele si jucariile. doamna, nu confundati medicina cu voluntariatul.

   Răspunde
   1. Andra

    Dle Dr. Oricum sunteti platit de casa de asigurari pt fiecare pacient in parte. Sunt ferm convinsa ca daca DSP-ul nu ar mai da bani medicilor pt vaccinare nu ar mai fi asa interesati daca cineva isi vaccineaza sau nu copilul. Din pacate. Am auzit asta de nenumarate ori in randul medicilor cu care lucrez.

    Răspunde
    1. Vindecatorul Autor articol

     :) 10 lei doamna, de vaccin. Asta dacă treci vaccinarea în RENV. La maxi 10 vaccinări pe luna, credeți ca se îmbogățește cineva? Dumneavoastră ce responsabilitate v-ati lua pentru un milion pe luna? Nu vreau sa intru în polemica cu dumneavoastră, ca nu am timp de asta, doar va explic unde greșiți. Pe mine casa de asigurări ma plătește pentru anumite servicii pe care le fac fiecărui pacient. Încăpând cu examene de bilanț, pana la supravegherea bolilor cronice. Sa va mai spun ceva. Am pacienți care vin la cabinet și de 2-3 ori pe luna. Am copii pe care-i vad săptămânal. Doar o singura consultație îmi este decontata lunar pe un CNP. Restul le fac eu. Ca nu refuz pe nimeni. Ca tot vorbim de voluntariat și apostolat chiar. Eu sunt unul din medicii de linia întâi car chiar își face treaba. Nu vreau sa va conving de nimic, dar cum ar fi sa scriu eu ca mamele sa nu mai primească indemnizație pentru creșterea copilui timp de 2 ani? Ca doar ce? E mama. Si trebuie sa facă bine copilului. Gratis. Pentru ce sa plătesc eu impozite ca sa-i dea statul ei bani doar pentru ca are grija de copilul ei. Vedeți? Greșiți. Nu e vorba de bani. Nu-mi pasa nici măcar de tutele care refuza vaccinarea. Mi se rupe. Mie îmi convine sa se îmbolnăvească și sa am pacienți. Îmi pasa în schimb de copii. Cum ar fi, doamna, sa vi se îmbolnăvească virgula copilul de tuberculoza? La 2-3 ani. Sau chiar la câteva luni. Doar pentru ca dvs ati refuzat sa-l vaccinați? Asa-i ca i-ati influenta groaznic de rău viitorul? Pentru a fi la moda sau pentru ca asa ati auzit la coafor. E multa prostie pe lumea asta. Da de prostie sa sufere prostii. Nu și copiii lor, care poate mai au o șansă. Despre asta e vorba. Îmi pasa, ca nmedic, de copii. De părinții inconștienți mi se rupe. Ca nu am timp sa le fac educație.

     Răspunde
 53. vaccinativaccinativaccinati!

  Comentariul meu nu a aparut… inca?

  Citind unele comentarii aici simt ca incepe sa ma doara capul. Voluntariat ar trebui sa faca toti daca-i pe asa. Ca doar toate ne sint necesare, unele chiar vitale. Sau?….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *